Ads Top

Main Ad

Kena ‘Reject’ Oleh Stesen TV Sebab Instagram ‘Sendu’, Amerul Affendi Buntu Nak Beli Followers Rasa Seperti Menipu

Jika anda penggemar drama indi tempatan, pasti mengenali susuk tubuh pelakon berbakat ini iaitu Amerul Affendi. Berilah apa saja watak untuk dibawa dalam sesebuah drama, sudah pasti akan dipersembahkan dengan hasil yang terbaik.

Namun, walaupun berbakat di medan seni lakonan, jarang sekali untuk kita lihat kelibatnya dalam mana-mana drama ‘mainstream’ yang ditayangkan ketika ini.

Menurut Amerul, ramai pihak terutamanya stesen Televisyen tidak mahu mengambilnya berlakon selagi pengikut di laman instagram miliknya tidak mencapai lebih 500,000 pengikut.

Disebabkan itu, pemilik nama Mohd Amerul Affendi Mohd Mawardi ini tampil bertanyakan kepada netizen tentang apa yang harus dia lakukan memandangkan dia enggan menggunakan jalan pintas dengan membeli ‘followers’ di Instagram.

Dia meluahkan perasaan tersebut menerusi ruangan twitternya dan ternyata telah mendapat perhatian netizen yang rata-ratanya memang sudah sedia maklum mengenai kehadiran Amerul di bidang lakonan industri tempatan.

Sebelum ini, Amerul pernah meluahkan kekecewaan apabila namanya sering digugurkan oleh sebuah stesen TV kerana tidak mempunyai kriteria yang dikehendaki.

View this post on Instagram

Partner in crime Belut & Shameen #KLGU2 #iflix

A post shared by Perakam Sejarah (@amerul_affendi) on

 Namun, peminat yang menghargai bakat lakonan Amerul tampil memberikan semangat malah turut mendapat perhatian rakan artis seperti Bront Palarae dan Sharifah Amani.

 Amerul Affendi sebelum ini pernah mencipta kejayaan di Anugerrah Festival Filem Antarabangsa Asean (AIFFA) pada tahun 2019 lalu dengan menggondol trofi Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik menerusi filem Crossroads : One Two Jaga.

Sumber : mStar Online
Powered by Blogger.