Ads Top

Main Ad

Pembantu Peribadi Aliff Syukri Luah Perasaan Diberhentikan Kerja

Tampil bersuara berhubung isu perkhidmatannya yang dikhabarkan akan diberhentikan tidak lama lagi, pembantu peribadi usahawan kosmetik popular Datuk Seri Aliff Syukri, Melati Abdul Ghani akui tidak kisah dan menganggap rezekinya hanya setakat itu.

Pembantu Peribadi Aliff Syukri Luah Perasaan Diberhentikan Kerja

Menurutnya pelbagai khabar angin yang tidak sedap didengar berkenaan isu perkhidmatannya yang akan tamat tidak lama lagi sehingga beliau malas mahu bercakap panjang.

“Anda baca sendirilah saya malas nak cerita banyak. Kalau cerita dongeng mungkin boleh direka-reka dan seronok dibaca. Saya tak kisah pun kena buang kerja sebab bagi saya, saya selalu yakin dengan rezeki Allah.”

Berdasarkan notis yang dimuat naik di laman Instagramnya, susulan penurunan jualan yang menyebabkan kerugian syarikat, Melati disahkan bakal diberhentikan tugasnya di Aliff Syukri Legacy Sdn. Bhd.

“Keadaan ekonomi yang tidak menentu dan kos perniagaan yang semakin meningkat menyebabkan syarikat mengalami kerugian.”

Dalam pada itu, Melati juga bakal mengakhiri tugasnya pada 5 Ogos 2020 selepas notis dikeluarkan sebulan sebelum.

View this post on Instagram

tak semua org boleh menerima kebenaran.. berhadapan dgn kebenaran memng sangat susah.. ada kala org tu takut utk menerima kebenaran.. kebenaran itu adalah sesuatu yg sgt sakit utk di terima.. mcm skrg la.. korang mst tak boleh menerima kebenaran.. yg body kak mel… semaking slim.. montok.. dan nmpk cergas.. sebab apa..? sebab kebenarannye.. akk selalu amalkan.. @jamusendat_hq .. bila akk selalu amalkan jamu sendat. ia bkn shj.. menyendatkan.. tetapi memberi aura dlman yg sgt dasyat.. dan lagi satu memang susah utk kita tegakkan kebenaran..

A post shared by Melati Hj.Abd.Ghani (@mel77_melati) on

Kata Melati, beliau seakan tersinggung apabila ada pihak yang mempersoalkan punca dia diberhentikan.

“Biasa, orang bawahan akan sentiasa dipandang bawah dan sentiasa dicampak kesaIahan. Kadang-kadang kita ni orang bawahan nak tuntut hak kita pun masih dianggap salah. Yang ada duit sajalah yang tak salah.”

Melati bagaimanapun turut mendedahkan yang dirinya sebelum ini telah melaksanakan tugas dengan baik selama bertahun-tahun tanpa kira penat lelah namun tetap redha bahawa ini merupakan risiko yang harus beliau hadapi.

Untuk rekod, Melati atau lebih mesra disapa Kak Mel antara pembantu peribadi yang paling lama berkhidmat dengan Aliff Syukri dan sentiasa menjadi penyeri dalam video yang dimuat naik di laman sosial usahawan tersebut.
Powered by Blogger.