Ads Top

Main Ad

‘Saya Bukan PATI..’ – Dihalang Solat Jumaat, Mat Dan Jawab Kecaman Netizen

Baru-baru ini Mat Dan luah rasa kecewa apabila dihalang untuk solat Jumaat kerana hanya dia bukan warganegara. Malah, dia turut dilihat sebak apabila tidak dibenarkan masuk masjid walaupun sudah sampai awal.

Artikel Berkaitan : [VIDEO] ‘Darah Saya Merah Juga’ – Mat Dan Terkilan Dihalang Tunai Solat Jumaat

Terbaru, dia memohon maaf kepada Abang Rela dan menjawab segala kecaman yang dilemparkan ke atas dirinya. Menurutnya, dia tidak bermaksud untuk tidak hormat negara Malaysia namun hanya persoalkan mengenai tak dapat solat Jumaat.

Bukan tak hormat Malaysia

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mat Dan (@mat_dan1) on

Saya faham abang Rela jalankan tugas dia. Saya cuma soal mengenai perkara itu. Shopping Mall saya boleh masuk, semua tempat boleh. Kenapa masjid tak boleh masuk?

Saya bukan orang PATI, saya bukan di depoh Imigrisen yang ditahan. Penularan kes tinggi dengan bukan warganegara saya tak pasti. Siapa yang cakap saya tak hormat Malaysia. Anda silap. Benda itu menyakitkan hati saya.

Tak tahan dikritik segelintir netizen, Mat Dan beri penjelasan mengenai perkara ini yang mendakwa dia tidak menghormati Malaysia. Perkara itu menyebabkan pengacara itu terasa itu kerana itu bukan apa yang cuba disampaikan.

Walau bagaimanapun, Mat Dan turut memohon maaf kepada abang Rela jika video itu buat dia tersinggung. Tambahnya lagi, video tersebut tidak ditujukan secara langsung kepada abang Rela

Saya mohon maaf pada Abang Rela cuma saya minta untuk melihat kembali SOP yang ditulis. Saya tahu ramai warganegara tak dapat solat cuma dalam Islam tak kira IC warna apa. Saya cuma nak solat Jumaat je, jahat sangat ke?

Mengakhiri penjelasan tersebut, dia turut berterima kasih kepada semua barisan hadapan yang berjaya memerangi Covid-19 di Malaysia.

Respon netizen

Sumber : Mat Dan

 
Powered by Blogger.