Ads Top

Main Ad

[VIDEO] Separuh Gila Dibuatnya, Lelaki Meraung Lihat Kucing Lemas Dalam Banjir

Bagi seorang pencinta kucing, mereka sudah menganggap haiwan peliharaan seperti anak sendiri. Kehilangan mereka sangat dirasai apatah lagi pergi dengan cara yang menyayat hati.

Seperti perkongsian lelaki ini, kucing peliharaan mati lemas akibat air banjir yang melimpah ke dalam rumah. Tidak dapat mengawal perasaan, dia meraung sekuatnya.

Betapa peritnya rasa

Dugaan paling perit.

Selama ni biasa tengok kejadian-kejadian banjir yang berlaku kat mana-mana, pantas mulut mendoakan agar urusan mangsa musibah tu dipermudahkan urusan. Tapi bila kali ni terjadi pada diri sendiri.

Hanya Allah yang tahu betapa peritnya rasa.

Separuh gila dibuatnya

Banjir kilat melanda kawasan perumahan saya ketika saya tak berada di rumah. Selama 3 tahun lebih saya tinggal di sini, inilah pertama kali berlakunya banjir seteruk ni. Saya memang tak fikir lain, teringat budak-budak kt rumah je.

Apakan daya. Saya terlambat untuk memastikan semuanya selamat.

Joker, Goblin, Putih, Dik Chik dan Baby Boo terkorban. Jagger dan Manja hilang tanpa dapat dikesan. Separuh gila saya dibuatnya.

Sangat perit

Tak mampu nak kata apa. Terima kasih pada kawan-kawan yang datang membantu tadi. Pagi nanti nak sambung kemas semua ni. Segalanya rosak. Owner kucing-kucing yang terkorban pun saya dah bagitahu. Saya faham mereka turut bersedih. This is really unexpected event.

Perit and it really hurt.

Tapi mereka pergi ke tempat yang lebih bahagia dari sini.

Sumber : Asrol Adizar
Powered by Blogger.