Ads Top

Main Ad

(Video) Terbaik, Polis Dan ‘Abang’ Rider Selamatkan Monyet Cedera Di Tengah ‘Highway’

Tular satu video dimana anggota polis dan seorang ‘abang’ rider membantu seekor monyet yang mengalami kecederaan akibat dilanggar di sebuah jalan raya yang sesak.

Menerusi rakaman video tersebut, nampak monyet tersebut seakan terkulai lemah di tengah jalan dan beberapa anggota polis cuba untuk selamatkannya. Walaubagaimanapun, monyet tersebut seakan menyerang semula anggota polis kerana ia dalam keadaan ketakutan.

Muncul seorang penunggang motorsikal yang berani dan memeluk haiwan tersebut dan membawa ke arah hutan kecil di tepi jalan raya tersebut.

Monyek kena langgar di highway

Kerjasama Anggota Trafik dan Rider menyelamat seekor monyet yg dilanggar apabila cuba melintas lebuhrayaTahniah dan terima kasih anggota dan rider#𝚒𝚗𝚏𝚘𝚛𝚘𝚊𝚍𝚋𝚕𝚘𝚌𝚔

Posted by Info Roadblock JPJ/POLIS on Monday, 20 July 2020

Bagaimanapun, rata-rata orang ramai memuji dan menyokong tindakan mereka menyelamatkan haiwan tersebut. Ada juga yang memuji sikap pengguna jalan raya yang bersabar ketika menunggu mereka mengalihkan haiwan tersebut.

 

Sumber: Inforoadblock JPJ/Polis

The post (Video) Terbaik, Polis Dan ‘Abang’ Rider Selamatkan Monyet Cedera Di Tengah ‘Highway’ appeared first on Siakap Keli.
Powered by Blogger.