Ads Top

Main Ad

Setiap Tahun Lagu Ciptaan Jadi Juara AJL, Netizen Anggap Ezra Kong ‘Pemenang Sebenar’

Anugerah Juara Lagu ke-35 yang berlangsung pada hari Ahad yang lalu telah menyaksikan lagu Gila merangkul gelaran juara di mana menyaksikan kemenangan terbesar buat penciptanya iaitu Noki, Loca B dan juga Ezra Kong.

Ezra KongSumber : Google  

Susulan daripada kemenangan itu, nama Ezra Kong disebut-sebut sebagai juara yang sebenar dalam majlis merai dan menghargai penulis serta pencipta lagu tempatan di mana hampir setiap tahun, lagu ciptaan pemuda ini pastinya bakal membawa pulang sekurangnya satu trofi daripada anugerah berprestij itu.

Ini berikutan terdapat seorang individu di media sosial telah menyenaraikan lagu ciptaan Ezra yang telah memenangi AJL sejak edisi yang ke-30 sehinggalah yang terbaru, AJL35.

Advertisement

Antaranya, lagu Assalamualaikum nyanyian Faizal Tahir muncul naib juara AJL30, Jampi dan Haram pula dinobatkan juara di AJL32 dan AJL33.

Manakala untuk AJL34, lagu Anta Permana yang dinyanyikan Bob Yusof meraih tempat ketiga dalam acara tersebut. Tidak lupa juga lagu Belenggu Rindu yang juga dicipta Ezra telah memperoleh tempat ketiga dalam AJL35 baru-baru ini.

Advertisement

Meninjau ruangan media sosial Twitter, ramai tampil kagum dengan bakat Ezra meskipun dia seorang berbangsa Cina yang arif dan pakar dalam mengetahui selera muzik pendengar irama muzik bahasa melayu di negara kita.

View this post on Instagram

A post shared by Ezra Kong (@ezrakong)

Tahniah diucapkan buat Ezra Kong!

The post Setiap Tahun Lagu Ciptaan Jadi Juara AJL, Netizen Anggap Ezra Kong ‘Pemenang Sebenar’ first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.