Ads Top

Main Ad

Tak Kisah Digelar ‘Ropie Kerepek’, Ropie Syukur Diangkat Menjadi Duta Produk Makanan

Kedatangan artis baharu yang silih berganti dalam industri seni pastinya akan muncul jua sedikit sebanyak kebimbangan dalam hati mana-mana artis sekalipun dalam usaha untuk kekal relevan dalam dunia hiburan.

RopieSumber : Google  

Meskipun sentiasa diwarnai dengan wajah baru, pelawak dan pelakon Ropie berkata, dia bersyukur kerana kehadirannya dalam industri seni tempatan masih kekal relevan meskipun usianya kini mencecah 54 tahun.

Advertisement

Tidak hanya ditawarkan dengan tawaran berlakon, Ropie atau nama sebenarnya Zahid Tajuddin kini bergelar duta produk bagi sebuah jenama barangan berasaskan makanan.

Bergelar duta produk keluaran Misabitez, Ropie yang sangat sinonim dengan watak Pak Kodi dalam Sitkom JKK ini meluahkan rasa syukur di atas rezeki yang diperolehinya.

View this post on Instagram

A post shared by PAKODI & S’RYN (@ropie_sryn_)

“Saya bersyukur di usia setengah abad ini saya masih menerima pelbagai tawaran kerja termasuk menjadi duta. Ini semua rezeki untuk saya kongsikan dengan keluarga. Macam tak percaya kehadiran saya masih diterima baik dan mendapat permintaan di sebalik ramai pendatang baharu sekarang ini.”

Advertisement

Ujarnya lagi, dia tidak kisah digelar ‘Ropie Kerepek’ oleh peminat kerana baginya itu semua hanya gurauan semata-mata.

Tambah Ropie, dia tidak perlu berkecil hati dan terasa kerana jika ianya terjadi, tandanya dia sudah melakukan kerja sebagai duta dengan baik.

“Lepas ini kalau ada yang gelar Ropie Kerepek pun saya okat. Baguslah itu tandanya peminat suka dan secara tidak langsung ada peluang untuk kontrak disambung untuk 10 tahun!” katanya berseloroh.

The post Tak Kisah Digelar ‘Ropie Kerepek’, Ropie Syukur Diangkat Menjadi Duta Produk Makanan first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.