Ads Top

Main Ad

TERKINI: Rentas Negeri Masih Tak Dibenarkan, 5 Negeri PKPB Termasuk Selangor Dilanjutkan

Kerajaan hari ini mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di Selangor, Kuala Lumpur, Johor, Pulau Pinang dan Kelantan dilanjutkan pada 15 April hingga 28 April manakala Sarawak 13April hingga 26 April 2021.

Justeru itu, menerusi sidang media mengenai perkembangan terkini daripada Datuk Sri Ismail Sabri Yaakob juga melaporkan sebanyak 10 buah negeri menjalani perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP).

Dalam hujahnya berkata, PKPP di Perlis, Kedah kecuali di kawasan PKPD di Kuala Muda, Perak, Melaka, Negeri Sembilan kecuali di kawasan PKPD di Seremban, Pahang, Terengganu, Sabah, Putrajaya dan Labuan dilanjutkan 15April sehingga 28 April 2021.

Bagaimanapun, aktiviti merentas negeri masih tidak dibenarkan lagi. Diharapkan masyarakat dapat mematuhi arahan kerajaan bagi mengekang wabak Covid-19 di negara ini.

Sidang media perkembangan terkini mengenai PKPB & PKPP | 12 April 2021

[LANGSUNG] Sidang media perkembangan terkini mengenai PKPB & PKPP oleh Menteri Kanan (Kluster Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob | 12 April 2021

Posted by Bernama TV on Monday, April 12, 2021

Sumber: Bernama sidang media MKN

The post TERKINI: Rentas Negeri Masih Tak Dibenarkan, 5 Negeri PKPB Termasuk Selangor Dilanjutkan appeared first on Siakap Keli.
Powered by Blogger.