Ads Top

Main Ad

(Video) Selalu Dengar Yang Perit Je, Lelaki Ini Kongsi Detik Indah Kerja ‘Offshore’ Siap Jumpa Ikan Paus

Bila sebut sahaja tentang pekerjaan offshore, sudah pasti orang ramai membayangkan kepayahan mereka menempuh cabaran di luatan yang luas. Ya, tidak dinafikan mereka memperoleh gaji yang lumayan, namun mereka terpaksa korbankan masa bersama keluarga berminggu-minggu semasa berada di tengah lautan.

Walaupun begitu, setiap kesusahan dah kepayahan mereka lalui pasti ada perkara-perkara yang manis dan menggembirakan yang ingin dikongsi bersama kita semua.

Seperti perkongsian daripada seorang lelaki yang bekerja bahagian integrity and production chemicals, Piji Mhar di Terengganu berkongsi pengalaman manis dan pahit bekerja di pelantar.

“Ikan paus tu di perairan Malaysia, Terengganu kiter”

Baru lepas naik boat ni. Nanti aku reply slow ok..hangpa nmpak yang best saja..yang tak best contohnya macam ni.. Tak habis lagi pening naik boat.. Nak cakap dengan orang pun tak dak mood.

More offshore life on my instagram. Just posted how we did boat transfer by swing rope http://instagram.com/pijie_mhar.

Antara benda ape yang tak best offshore;

1. Ada masalah famili di darat.
2. Boat nk balik kena cancel.
3. Dapat job tambahan dari darat mase tengah onboard.
4. Gelombang kuat masa naik boat.

“Girl pun ade je pergi ‘offshore’. Tapi jarang-jarang…”

Girl pun ade je pergi offshore. tapi jarang-jarang.. sebab kat offshore ni bedding limited. Mostly bilik sharing 2-4 person. Kalau girl seorang naik means maybe 3 orang tak dapat naik sebab bilik akan bagi kat dia seorang. Pernah jugak pergi platform yang chemist dia memang girl..2 orang.. back 2 back dia pun girl.

Apa yang paling tak best? #offshorelife

Orang ramai turut berkongsi pengalaman mereka semasa di offshore di ruangan komen Twitternya.

Sumber: PijieMhar

The post (Video) Selalu Dengar Yang Perit Je, Lelaki Ini Kongsi Detik Indah Kerja ‘Offshore’ Siap Jumpa Ikan Paus appeared first on Siakap Keli.




Powered by Blogger.