Ads Top

Main Ad

Berdepan Hukuman Penjara Tujuh Tahun, Safiey Illias Mengaku Bersalah Cederakan Instafamous Baby Ara

Usahawan kosmetik, Safiey Illias dilaporkan telah mengaku bersalah di atasa pertuduhan mendatangkan kecederaan kepada seorang selebriti media sosial dikenali sebagai Baby Ara pada tahun 2018 yang lalu.

Dia juga khabarnya bakal menghadapi hukuman penjara selama tujuh tahun di atas pertuduhan tersebut.

Safiey atau nama sebenarnya Mohd Saifuddin Ilias,27, ketika dihubungi berkata bahawa dia mengambil keputusan untuk mengaku bersalah kerana enggan memanjangkan lagi isu tersebut.

Safiey Ilias Baby AraSumber : Google  

“Sepanjang 15 kali sebutan kes dan sambung bicara, saya sentiasa beri kerjasama dan hadir pada waktu serta tarikh yang ditetapkan. Lagipun isu ini tidaklah besar mana, kalau tidak tak mungkin pertuduhan pindaan diterima. Sebagai tanda syukur, berterima kasih dan hormat, saya terus mengaku bersalah selepas pertuduhan pindaan dibacakan.”

Safiey hadir ke Mahkamah Majistret Jalan Duta, Kuala Lumpur pada Khamis lalu diwakili Timbalan Pendakwa Raya, B Rajdeep Singh.

Terdahulu, sekitar pertengahan Januari 2018, Safiey didakwa telah mencederakan Baby Ara atau nama sebenarnya Farahnazikha Karab Hussain,26, di sebuah restoran di Jalan Liew Weng Chee AU2.

Turut terbabit sama adalah bekas pembantu peribadinya.

The post Berdepan Hukuman Penjara Tujuh Tahun, Safiey Illias Mengaku Bersalah Cederakan Instafamous Baby Ara first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.