Ads Top

Main Ad

Bergambar Beramai-Ramai, Netizen Persoal Foto Aidilfitri Beberapa Selebriti

Sudah menjadi kebiasaan buat ahli keluarga untuk bergambar beramai-ramai ketika menyambut Aidilfitri dengan tujuan merakam kenangan meraikan lebaran setahun sekali itu.

Namun, gara-gara PKP dan larangan rentas negeri dan daerah, beberapa orang selebriti telah mengundang persoalan dalam kalangan netizen apabila mereka ini dilihat seperti tidak mematuhi prosedur operasi standard (SOP) kerajaan yang tidak membenarkan sesi ziarah ketika hari raya.

Advertisement
Norman HakimSumber : Instagram Norman Hakim  

Antara selebriti yang menjadi tumpuan berkenaan pelanggaran SOP itu adalah Norman dan isteri, Memey serta Abby dan suaminya berserta anak-anak yang kesemuanya berjumlah 13 orang.

Ianya menjadi persoalan dan pertikaian apabila keberadaan Abby dan suami serta anak-anak mereka dalam satu bumbung bersama Norman dan Memey.

Selain itu, pelakon Rozita Che Wan juga menjadi tumpuan apabila dia memuat naik foto bergambar bersama-sama dengan ahli keluarganya yang lain.

Rozita Che WanSumber : Instagram Rozita Che Wan  

“Anak menantu dan cucu..” tulisnya ringkas di bahagian kapsyen foto tersebut.

Meninjau ruangan komen, ramai pengikut media sosial artis berkenaan tampil menanyakan soalan mengenai keberangkalian mereka ini melanggar SOP yang ditetapkan kerajaan ataupun sememangnya tinggal serumah.

“Ramainya ahli keluarga. Duduk serumah ke atau datang berziarah. Tanya sahaja.” soal seorang pengikut Instagram.

Terdahulu, kerajaan telah memutuskan untuk melaksanakan PKP di seluruh negara selain tidak membenarkan aktiviti ziarah rumah ke rumah dan kubur bermula dari 12 Mei sehingga 7 Jun.

The post Bergambar Beramai-Ramai, Netizen Persoal Foto Aidilfitri Beberapa Selebriti first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.