Ads Top

Main Ad

“Besar Sungguh Ego…” – Meski Berpurdah, Netizen Persoal Neelofa Tidak Pakai Pelitup Muka

Nama Neelofa nampaknya langsung tidak berhenti disebut oleh netizen sejak kebelakangan ini. Bukan kerana hal yang baik namun disebabkan oleh beberapa perkara yang kurang menyenangkan.

Umum mengetahui bahawa usahawan itu bersama suaminya, Muhamad Haris telah dihadapkan ke mahkamah pagi tadi atas dua pertuduhan iaitu tidak mengimbas MySejahtera dan tidak memakai pelitup muka semasa berada di sebuah kedai karpet di Nilai baru-baru ini.

Advertisement

BACA: Pertuduhan Ingkar Langgar SOP PKPB, Neelofa Dan Haris Mengaku Tidak Bersalah

neelofa dan pu riz

Walaubagaimanapun, kedua mereka mengaku tidak bersalah dan prosiding seterusnya akan berlangsung semula pada 4 Jun nanti.

Selepas berita tersebut tular di serata media sosial, nampaknya netizen mula mempersoalkan suatu perkara yang baru. Daripada foto Neelofa di perkarangan mahkamah, ramai yang tertanya-tanya mengenai peraturan pemakaian pelitup muka bagi sesiapa yang mengenakan purdah.

Advertisement

Untuk pengetahuan ramai, Pengarah Kesihatan, Noor Hisham Abdullah pernah mengeluarkan kenyataan sebelum ini yang mengatakan bahawa wanita yang berniqab juga perlu memakai pelitup muka dalam membendung wabak COVID-19.

Namun daripada foto yang tular, Neelofa dilihat hanya memakai purdah nipis sehingga menampakkan bentuk hidung dan mulutnya. Lantas membuktikan bahawa dia tidak memakai pelitup muka di bawahnya.

Insiden itu ternyata membuatkan semakin ramai netizen yang menyelar usahawan tersebut yang sepertinya terus memandang enteng prosedur operasi standard (SOP) yang sudah ditetapkan kerajaan.

neelofa dikritik tak pakai pelitup muka neelofa dikritik tak pakai pelitup muka neelofa dikritik tak pakai pelitup muka neelofa dikritik tak pakai pelitup muka neelofa dikritik tak pakai pelitup muka neelofa dikritik tak pakai pelitup muka

Susah sangat ke pakai pelitup muka?

Kredit foto utama: Malaysia Gazette (Affan Fauzi)

The post “Besar Sungguh Ego…” – Meski Berpurdah, Netizen Persoal Neelofa Tidak Pakai Pelitup Muka first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.