Ads Top

Main Ad

Dianggap Gelap Mata Hal Bayaran, Fauziah Nawi Akui Terkilan

Pelakon senior Fauziah Nawi mengakui insiden bersama pelako Tya Ariffin baru-baru ini menjadi titik tolak untuk dirinya lebih berhati-hati sebelum bersetuju untuk menerima sebarang tawaran lakonan pada masa akan datang.

Seniwati itu turut memberikan pesana kepada mana-mana syarikat penerbitan agar lebih telus memperincikan soal-soal hitam putih bagi sesuatu projek bagi mengelakkan daripada timbul salah faham.

Advertisement
View this post on Instagram

A post shared by Tya Arifin (@tyaarifinnw)

Ujarnya lagi, dia tidak pernah berkira untuk berlakon dalam mana-mana syarikat walaupun hanya membabitkan pelajar Universiiti.

Yang menjadi isunya apabila kemunculan dalam sesebuah naskah mempunyai bayaran berbeza dan lain daripada yang lain.

View this post on Instagram

A post shared by Tya Arifin (@tyaarifinnw)

Advertisement

“Cuma kemunculan dalam projek pelajar dengan drama apatah lagi pembabitan untuk produk komersial tentulah ada kadar bayaran berbeza. Takkan untuk iklan harganya sama. Kalau tanya pelakon lain pun mereka akan beri kadar berbeza. Pihak yang mengajukan tawaran kena maklumkan perkara sebenar, bukan berkias-kias menerusi telefon selain cakap kepada pengurus saya mereka orang baharu..”

Disebabkan oleh itu, Fauziah kini ingin meminta kontrak terlebih dahulu kerana enggan timbul soalan bayaran sehinggakan ada yang mengatakan dirinya ‘gelap mata’ sedangkan pada hakikatnya mereka tidak maklumkan projek berkenaan untuk tujuan komersial.

Tegas Fauziah yang selesa disapa sebagai Ibu itu lagi, dia merasa sedih apabila ada yang memakinya gara-gara video yang dimuat naik seolah-olah menunjukkan dia terlalu mementingkan wang ringgit.

View this post on Instagram

A post shared by Tya Arifin (@tyaarifinnw)

“Memang saya tak tahu Tya siapa. Bukan saya nak tarik diri kerana tak kenal dia pun, saya ada alasan lain. Tetapi bahagian itu ditunjuk dalam video terawal yang ditularkan hingga timbul fitnah. Saya kena reda. Saya tak berdendam namun akan sentiasa beringat. Saya dah Tya pun sudah bermaafan di lokasi penggambaran tempoh hari. Dia budak baik.”

Ujar seniwati ini lagi, dia ikhlas berlakon kerana ingin menyara anak cucu yang kehilangan bapa dan hanya bersabar apabila menghadapi situasi seperi ini.

View this post on Instagram

A post shared by Fauziah Nawi (@fauziahnawi)

Terdahulu, sebuah video belakang tabir sebelum penggambaran drama pendek terbitan syarikat Mutyarabeauty milik pelakon asal Indonesia, Tya Ariffin menjadi tular di mana ia menunjukkan perbincang hangat Fauziah dan isteri kepada anak tiri Datuk Seri Siti Nurhaliza itu.

Tyra juga kemudiannya telah memohon maaf dan memaklumkan bahawa salah faham itu berpunca daripada bayaran yang dipersetujui sejak awal namun dipersoalkan kembali oleh pelakon senior terbabit.

The post Dianggap Gelap Mata Hal Bayaran, Fauziah Nawi Akui Terkilan first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.