Ads Top

Main Ad

Disogok RM20,000, Khairulaming Kena Fitnah Dibayar Untuk Promosi Vaksin COVID-19

Personaliti media sosial yang mula dikenali ramai kerana bakat memasaknya yang mudah dan sedap, Khairulaming turut tidak melupakan tanggungjawab sosialnya dalam mempromosikan suntikan vaksin COVID-19 kepada para pengikutnya di laman media sosial.

Meskipun begitu, niat baik Khairulaming yang juga dikenali dengan perniagaan Sambal Nyet itu telah disalah erti oleh seorang individu antivaksin.

Advertisement

Menurut Khairulaming, dia telah menerima satu mesej yang dihantar individu tersebut di mana dia telah dituduh menerima bayaran sebanyak RM20,000 kerana giat memberi kesedaran kepentingan mengambil suntikan vaksin.

Yang lebih mengecewakan, individu tersebut turut mendakwa wabak ini sebenarnya dicipta dengan sengaja dan vaksin yang diberikan tidak mampu mengawal dan menghentikan wabak tersebut daripada terus merebak.

Perkara tersebut dikongsikan Khairulaming menerusi satu untaian twit di laman Twitternya baru-baru ini.

Advertisement

Twitter KhairulamingSumber : Twitter Khairulaming  

“Vaksin tak dapat hentikan pandemik ini pun bro, ini adalah virus yang dicipta. Banyak kali promote bro? Dah terima payment RM20,000 ke? Saja tanya?” tulis individu tersebut kepada Khairulaming.

Tidak mendiamkan diri, dia kemudiannya tampil menafikan dakwaan mengenai bayaran RM20,000 yang diterimanya.

Ujarnya lagi, kempen kesedaran vaksin itu dilakukannya secara ikhlas kerana ingin mendidik orang ramai supaya tidak terpengaruh dengan gerakan antivaksin di luar sana.

Khairul Aming TwitterSumber : Twitter Khairulaming  

“Negara dah tenat, jadi cukup-cukup lah sebarkan benda mengarut yang tak berasaskan ilmu ni. Kesian dengan orang ramai yang kehilangan mak ayah disebabkan pandemik ini..” tulisnya lagi.

Meninjau ruangan komen, rata-rata pengikut media sosial ‘influencer’ itu turut membidas dakwaan antivaksin berkenaan dengan mengatakan hasil jualan Sambal Nyet yang diusahakan Khairul Aming melebihi bayaran yang didakwa individu berkenaan.

Advertisement

The post Disogok RM20,000, Khairulaming Kena Fitnah Dibayar Untuk Promosi Vaksin COVID-19 first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.