Ads Top

Main Ad

“Ianya Kecuaian Pengurus Media Sosial Saya..” Noor Kartini Mohon Maaf Kerana Pertikai Sistem Raja Di Instagram

Ibu kepada selebriti terkenal Neelofa, Datin Noor Kartini tampil membuat permohonan maaf di atas keterlanjuran kata-katanya yang mengkritik sistem Raja Berpelembagaan di Instagram Storynya, hari ini.

Menerusi hantaran yang dibuatnya itu, Kartini menulis “Kalau perihatin suruh la agong (Yang di-Pertuan Agong) batalkan darurat! Cakap je lebih!!”.

Advertisement
Noor Kartini IG StorySumber : Twitter  

Ia seterusnya menjadi tular di media sosial dan menimbulkan pelbagai reaksi daripada netizen.

Susulan daripada itu, dia kemudiannya memadam hantaran berkenaan dan segera menjelaskan situasi sebenar yang berlaku.

Noor Kartini IG StorySumber : Twitter  

“Berhubung tangkap layar daripada media sosial (IG Story) saya yang tersebar berkenaan sistem Raja Berpelembagaan di Malaysia, saya ingin jelaskan perkara tersebut berlaku di atas kecuaian salah seorang pekerja saya yang mempunyai akses kepada sosial media (Instagram) saya.”

Ujar Kartini, dia juga telah membuat laporan polis di Balai Polis Taman Tun Dr. Ismail berhubung perkara tersebut dan akan memberi kerjasama sepenuhnya.

Dia juga dalam pada itu turut memohon maaf di atas keterlanjuran kata dan perbuatan terhadap Istana Negeri Johor terutamanya kepada DYMM Tuanku Sultan Johor dan seluruh ahli keluarga diraja.

Terdahulu, tular di media sosial Twitter apabila netizen beramai-ramai berkongsikan tangkap layar yang diambil akaun Instagram Tunku Temenggong Johor, Tunku Idris Iskandar yang berkongsi visual dari Instagram Stories Noor Kartini.

The post “Ianya Kecuaian Pengurus Media Sosial Saya..” Noor Kartini Mohon Maaf Kerana Pertikai Sistem Raja Di Instagram first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.