Ads Top

Main Ad

Kerana Diabetes, Tiga Jari Kaki Bad Indigo Terpaksa Dipotong

Penyanyi kumpulan Indigo, Bad atau nama sebenarnya Badrul Izhan Yeop Abdullah,46, dilaporkan telah menjalani pembedahan membuang tiga jari kaki sebelah kiri akibat penyakit diabetes yang dihadapinya pada 9 Mei yang lalu.

Penyanyi Ashira Aziz yang juga isteri kepada Bad ketika dihubungi telah mengesahkan berita tersebut di mana dia juga memaklumkan bahawa satu jari kaki kiri suaminya itu telah dipotong sebelum Ramadan yang lalu.

Advertisement

Maklum Ashira lagi, kini kaki kiri suaminya hanya tinggal ibu jari sahaja dan Bad masih dirawat di hospital kerana bimbang terdapat jangkitan bakteria.

View this post on Instagram

A post shared by AshiraGV7 (@ashiraaziz)

“Keadaan dia okay, tapi ada beberapa prosedur lain lagi yang perlu dibuat selama beberapa hari sebelum dibenarkan keluar. Doktor nak pastikan semuanya betul-betul ok. Ingatkan dapat sambut Aidilfitri bersama dia dan anak-anak tapi ada dugaan lain.”

Advertisement

Ashira dalam pada itu turut meluahkan rasa bimbang dengan penularan COVID-19 yang semakin membimbangkan kini kerana Bad dikategorikan dalam golongan berisiko tinggi.

View this post on Instagram

A post shared by AshiraGV7 (@ashiraaziz)

Penyanyi lagu Ombak Resah ini juga memaklumkan sudah hampir seminggu dia dan anak-anak tidak dapat melawat suami di Hospital kerana SOP yang ditetapkan pihak pusat perubatan.

Terdahulu, penyanyi senior Bad dan Ashira yang menyinar kembali setelah menyertai Gegar Vaganza musim ke-7 ini telah melangsungkan perkahwinan pada 11 Mac lalu setelah berkenalan menerusi program nyanyian itu.

The post Kerana Diabetes, Tiga Jari Kaki Bad Indigo Terpaksa Dipotong first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.