Ads Top

Main Ad

“Hukumnya Haram Jika Tengok Dada Safiey Illias..”- PU Amin

Tular di media sosial baru-baru ini mengenai satu rakaman video live Instagram milik usahawan kosmetik Safiey Ilias bersama dua orang remaja lelaki yang berusia 14 dan 15 tahun.

Ianya menjadi perbualan hangat netizen apabila Safiey dan seorang lagi personaliti media sosial  dilaporkan berkelakuan kurang sopan dan melampaui batas dengan kanak-kanak bawah umur berkenaan.

Advertisement
View this post on Instagram

 

A post shared by PU Amin (@pencetusummah_amin)

Tampil memberikan sedikit respon, Pencetus Ummah (PU) Amin yang juga salah seorang pengikut di Instagram usahawan kosmetik itu menyedari mengenai apa yang telah terjadi terhadap Safiey.

“Setiap hari memang saya nampak dia buat live kerana kami follow sesama sendiri di Instagram, tetapi tak sempat melihat video tersebut secara keseluruhan. Cuma setiap hari memang ada orang yang akan share di DM, macam beberapa hari yang lalu dia tunjuk dadanya dan orang berlumba-lumba untuk masuk ke sesi Instagram live tersebut untuk melihat apa yang dia sajikan..”

Dia dalam pada itu turut tampil menjawab persoalan netizen yang tertanya-tanya apa hukum dari segi agama bagi seorang lelaki yang melihat alat sulit yang ditunjukkan oleh lelaki yang menyerupai perempuan.

Safiey IlliasSumber : Google  

Jelasnya, para mufti telah pun mengeluarkan fatwa di mana ianya haram jika lelaki berperwatakan seperti wanita, menonjolkan alat sulit yang telah ditukarkan kepada perempuan dan mengghairahkan.

“Apa sahaja perkara-perkara lucah tak boleh diterima oleh agama Islam, malah negara kita sendiri yang berbilang bangsa pun tidak menerima segala unsur lucah tidak mengira peringkat umur..” ujarnya ketika ditemui media, baru-baru ini.

BACA: Safiey Illias Live IG Dengan Budak Bawah Umur, Pensyarah Buat Laporan Polis

The post “Hukumnya Haram Jika Tengok Dada Safiey Illias..”- PU Amin first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.