Ads Top

Main Ad

Pakai Duit Sendiri, Daiyan Trisha Tak Lokek Hulur Bantuan Kepada Individu Terjejas PKP 3.0

Penyanyi dan juga personaliti TV, Daiyan Trisha memberitahu bahawa dia berasa sangat tersentuh dan pening memikirkan nasib mereka yang kebanyakannya terjejas dengan perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akibat wabak COVID-19 ini.

Disebabkan oleh perkara itu, dia mengambil keputusan untuk membantu insan-insan memerlukan pertolongan dengan menggunakan wang simpanannya sendiri.

Meskipun tidak banyak, namun ujar Daiyan dia hanya membantu mengikut kapasiti dan kemampuan yang ada.

“Tidaklah banyak tapi saya bantu ikut kemampuan. Paling kasihan ada individu mesej saya di Instagram minta dibantu kerana tiada duit untuk beli susu. Pelajar Universiti juga ada minta bantuan.”

Daiyan atau nama sebenarnya Daiyan Trisha Mohd Nasaruddin itu turut dilihat kerap berkongsi makluman mengenai badan pertubuhan kebajikan yang boleh dihubungi di Instagram kepada mereka yang memerlukan.

View this post on Instagram

A post shared by Daiyan Trisha (@daiyantrisha)

Advertisement

Menggunakan media sosialnya sebagai platform untuk membantu seramai mungkin orang yang terkesan, Daiyan berkata dia hanya meletakkan diri dalam situasi mereka yang terjejas akibat pandemik ini.

Dia juga sering memuat naik twit di media sosial Twitter yang mengulas mengenai isu-isu semasa berkaitan masyarakat dan COVID-19 serta berita-berita mengenai suntikan vaksin yang sedang berjalan dalam negara Malaysia.

The post Pakai Duit Sendiri, Daiyan Trisha Tak Lokek Hulur Bantuan Kepada Individu Terjejas PKP 3.0 first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.