Ads Top

Main Ad

Ayah Kena Masuk Hospital Swasta, Amylea Angkat ‘Bendera Putih’

Demi bapa kesayangan yang menghidap penyakit jantung, penyanyi Amylea Azizan terpaksa mengangkat ‘bendera putih’ untuk mengumpul dana bagi membiayai kos rawatan ayahanda tercinta, Azizan Zainal Abidin,62.

Advertisement

Menurut Amylea,35, meskipun dia berasa berat hati dan segan untuk melakukan perkara itu, namun ia perlu dilakukan demi melihat keadaan kesihatan bapanya kembali pulih seperti biasa.

View this post on Instagram

 

A post shared by Amylea (@amyleaazizan)

Jelasnya lagi, dia bukan sengaja mahu hantar bapanya itu ke hospital swasta namun disebabkan keadaan hospital kerajaan yang semakin penuh dengan pesakit COVID-19, perkara tersebut terpaksa dilakukan demi menyelamatkan nyawa.

Apa yang saya buat ini betul-betul kecemasan sebab bukan kami sengaja mahu hantar ayah ke hospital swasta tapi disebabkan hospital kerajaan memang sudah penuh dengan pesakit COVID-19, jadi kami terpaksa masukkan ayah ke hospital swasta. Ayah pula tiada insurans dan ketika pandemik macam ini saya dan adik-beradik lain tidak boleh bekerja..ini sahaja jalan yang boleh kami fikirkan.

Advertisement

Perkara tersebut diuar-uarkan Amylea menerusi sebuah hantaran media sosial Instagram di bahagian Story untuk pengetahuan peminat.

Instagram Amylea AzizanSumber : Instagram Amylea Aziza  

Keadaan bapanya kini juga difahamkan berada dalam keadaan stabil selepas dimasukkan ke Institut Jantung Negara pada petang Jumaat.

Amylea turut memaklumkan bahawa dia menerima banyak sumbangan daripada peminat dan juga rakan artis yang turut menyumbang selepas dia memuat naik hantaran tersebut.

Penyanyi lagu Kendati ini mengucapkan ribuan terima kasih di atas bantuan yang diterimanya dan berharap Allah akan lipat gandakan lagi rezeki insan-insan yang menghulurkan pertolongan.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post Ayah Kena Masuk Hospital Swasta, Amylea Angkat ‘Bendera Putih’ first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.