Ads Top

Main Ad

“Bila Dua Orang Berselisih Keduanya Tidak Untung Tapi..” – Ebit Lew Mohon Maaf

Pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew menerusi siaran langsung di media sosial menjawab dakwaan dan persoalan yang diajukan beberapa individu mengenai misi kemanusiannya ke Gaza baru-baru ini. Malah, Ebit Lew turut membuat laporan polis menepis dakwaan tidak berasas yang dilemparkan kepadanya.

BACA: “Saya Tak Pernah Buka Tabung Gaza, Saya Pakai Duit Saya Sendiri..” – Ustaz Ebit Lew

Advertisement

Terbaru, Ustaz Ebit Lew dalam hantarannya memohon maaf kepada sesiapa yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam isu ini. Beliau berkata, niatnya hanya mahu menjelaskan tuduhan yang dibuat terhadapnya. Beliau juga telah memaafkan semua yang memfitnah dan menjatuhkannya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

Jelas Ustaz Ebit, beliau sentiasa berpesan kepada diri sendiri supaya bersatu hati dan berdoa semoga Allah mengangkat musibah yang telah melanda seluruh negara ini.

Advertisement

ebit lew

Menurutnya, ketika sedang berselisih seperti ini, terdapat ramai orang miskin dan anak yatim kelaparan di luar sana. Malah, ramai juga yang hilang kerja dan tempat tinggal akibat wabak yang semakin membimbangkan.

Tambahnya perselisihan yang berlaku hanya menguntungkan syaitan. Oleh itu, dia meminta maaf dan memohon orang ramai mendoakannya.

“Bila dua orang berselisih keduanya tidak untung. Tapi yang untung ialah syaitan. Sekali lagi saya minta maaf. Doakan saya ya.”

Ustaz Ebit kemudiannya mengakhiri entri berkenaan dengan menyatakan bahawa sekiranya ada pahala yang diperolehinya disebabkan oleh isu ini, dia mahu hadiahkan buat ibu dan ayahnya.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagramTelegram dan TikTok untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik. 

The post “Bila Dua Orang Berselisih Keduanya Tidak Untung Tapi..” – Ebit Lew Mohon Maaf first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.