Ads Top

Main Ad

“Ini Bukan Drama Petang” – Lana Nordin Gesa DG Hisham Undur Diri, Ini Respon Balas PU Amin

Pelakon Lana Nordin baru-baru ini menyelar Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. Noor Hisham Abdullah supaya berhenti berbohong kepada rakyat Malaysia mengenai situasi semasa Covid-19. Lana dipercayai turut menggesa Ketua Pengarah Kesihatan meletakkan jawatan yang sedang disandangnya ketika ini.

BACA: “Tak Habis Buat Muka Kesian..” Lana Nodin Gesa DG Hisham Letak Jawatan

Advertisement

Tidak bersetuju dengan gesaan tersebut, Pencetus Ummah Amin menerusi hantaran terbaru di Instagram mempertahankan Tan Sri Dr Noor Hisham dan berpendapat sudah terlalu banyak pengorbanan yang dilakukan beliau untuk rakyat Malaysia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PU Amin (@pencetusummah_amin)

Menurutnya, KP Kesihatan bukan sahaja bergadai nyawa, malah beliau telah berkoban masa dan tenaga demi memastikan negara berjaya melawan penularan wabak Covid-19.

Advertisement

Ini bukan drama petang petang boleh minta letak jawatan gitu je.

Dalam hantaran itu, PU Amin turut berdoa semoga Allah SWT memelihara dan memberi kekuatan kepada semua petugas barisan hadapan dalam berjihad melawan musuh utama negara ketika ini.

pu amin

Sumber: Instagram PU Amin

Mengakhiri hantaran tersebut, PU Amin memohon semua orang diberikan jalan petunjuk dan kebaikan oleh Allah SWT.

Terdahulu, pelakon Rita Rudaini menerusi Instagram Stories menyatakan sokongan kepada gesaan Lana Nordin dan secara peribadi berpendapat apa yang diluahkan rakan selebritinya itu tidak salah. Malah, Rita mendakwa ramai lagi mempunyai pendapat serupa.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagramTelegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post “Ini Bukan Drama Petang” – Lana Nordin Gesa DG Hisham Undur Diri, Ini Respon Balas PU Amin first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.