Ads Top

Main Ad

“Saya Cadang Guna Kain Lampin Atau Napkin, Nampak Kotor Tapi Boleh Jimat’ – Balkiysh

Sedia maklum, ramai yang terjejas sepanjang tempoh lockdown dilaksanakan dan menurut pelakon Balkiysh, atas sebab itu, ramai yang datang kepadanya untuk meminta bantuan lampin pakai buang untuk anak mereka ketika ini.

BACA: Hampir 60 Peratus Pendapatan Terjejas Ketika PKP, Siti Nordiana Pakai Duit Tabung Simpanan Tampung Kehidupan\

Advertisement

Walau bagaimanapun, Balkiysh atau nama sebenarnya Balkiysh Semundur Khan berkata dia dan pertubuhan badan kerajaan (NGO) tidak mampu untuk membekalkan lampin itu secukupnya kerana terlalu banyak permintaan dari yang memerlukan bantuan.

Bantuan pampers ini mungkin tak akan dapat secara kerap sebab terlalu ramai yg memerlukannya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Balkisyh Semundur Khan (@qalesyakiss)

Atas sebab itu, pelakon drama Mak Cun itu turut memberi cadangan agar mereka yang memerlukan untuk belajar cara lama iaitu dengan menggunakan kain lampin atau napkin yang dibasuh dan pakai semula setelah dibersihkan.

Saya cadangkan kita kembali kepada zaman dahulu iaitu menggunakan lampin atau napkin. Mmg zaman skarang ianya dianggap remeh & kotor tapi masa kecik sy pon guna napkin nie..

BalkisyhSumber : Instagram Balkisyh  

 

Katanya lagi, memang perkara tersebut dianggap sedikit remeh dan kotor namun dengan menggunakannya, ia dapat membantu untuk lebih berjimat bagi yang terjejas sepanjang tempoh PKP ini.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik. 

The post “Saya Cadang Guna Kain Lampin Atau Napkin, Nampak Kotor Tapi Boleh Jimat’ – Balkiysh first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.