Ads Top

Main Ad

Super Kamera & Audio Terpadu – Ini Gajet Wajib Ada HUAWEI Ketika Lockdown

Sejak awal-awal pelancaran HUAWEI siri FreeBuds & nova, HUAWEI bermatlamat untuk memudahkan kerja dan dalam masa sama berguna untuk hiburan. 2 dalam 1. HUAWEI nova 8i dan HUAWEI FreeBuds 4 ni adalah gandingan serasi untuk korang menghadapi lockdown ketika ini.

HUAWEI nova 8i kembali dengan naik taraf tersendiri termasuk rekaan estetik, prestasi dipertingkat dan pengalaman pengguna yang dijamin mantap. Bukan tu je, HUAWEI FreeBuds 4 pula tak kurang hebat. Masih mengekalkan ciri active noise-cancelling (ANC) di industri terkemuka pada tahap lebih baik, bermacam lagi kualiti turut diambil kira untuk siri terbaru ini.
Advertisement
Jom kami kongsikan 5 sebab kenapa HUAWEI nova 8i dan HUAWEI FreeBuds 4 patut korang ada ketika ini:

1.Nak buat content? Memang pilihan tepat

Content creator atau Youtuber semestinya memerlukan gajet untuk merakam video dengan kualiti audio dan visual tip-top kan? Semuanya ada pada kedua-dua model HUAWEI ini. 48kHZ wireless high-quality recording pada FreeBuds 4 memberikan kualiti audio yang jelas dan penuh terperinci. 

Advertisement

Manakala nova 8i pula ada 64MP AI Quad Camera untuk merakam video kandungan atau pun detik-detik indah seharian. Quad rear-camera ini mempunyai ciri utama termasuk, Ultra-Wide Angle Camera: 8MP 120°FoV f/2.4, Macro Camera: 2MP f/2.4 dan Macro Camera: 2MP f/2.4

Super Night Shot 2.0 membolehkan korang mengambil gambar dalam apa juga keadaan cahaya, ciri auto adjust akan bertindak berdasarkan keadaan tempat. Tak perlu risau banyak noise dah!

Selalu ambil gambar, video tak full ke memori HUAWEI nova 8i? Kenapa perlu bimbang kalau ada 128GB internal storage untuk korang simpan video, gambar atau lagu?

Nak rakam vlog, atau selfie pun tak ada masalah dengan adanya SuperSelfie AI Beauty Camera pada HUAWEI nova 8i ini. Ambient color temperature sensor akan mengesan cahaya di kawasan sekeliling.

Masalah betul bila sedang call, audio tak best kan? 32kHz panggilan telefon berkualiti akan memastikan korang bercakap dengan jelas dan lancar dengan yang tersayang.

Bass sound dimiliki FreeBuds memudahkan kerja mengedit video dengan 14.3mm dynamic driver menghasilkan bunyi bass mengagumkan. Confirm syok!

2.Lebih efisien, lebih produktif

Advertisement

Bila bekerja dari rumah (WFH) sambungan earphone ke beberapa peranti seperti laptop kerja, laptop peribadi, tablet, smartphone, kadang kala ada ahli keluarga pinjam guna earphone, memang leceh kan? Tapi dengan HUAWEI FreeBuds 4 punya ciri AI Life compatibility. Ciri ini boleh mengesan 10 sambungan terkini, korang hanya tinggal pilih je sambungan mana yang korang nak guna dengan hanya tap. Senang.

Bukan tu je, dengan Dual-device Connection, tak perlu lagi menukar secara manual bila korang perlu menukar antara laptop ataupun telefon ketika menggunakan HUAWEI FreeBuds 4.

Sekarang ni, semua nak cepat, semua perlu dibuat dalam satu masa. Mujur ada HUAWEI nova 8i dengan EMUI 11. Fungsi ini mempunyai Multi-Window yang boleh mengoperasikan beberapa app pada smartphone, sama seperti tablet. Interface Multi-Window dan Floating Window boleh menggunakan 3 apps dalam satu masa. Malahan, dengan HUAWEI MeeTime korang boleh share skrin untuk berbincang dan menyelesaikan kerja bersama rakan sekerja.

3.Main game pun layan!

Hanya gamers sejati je tahu pentingnya ada audio & visual terbaik selain tanpa kehadiran gangguan. HUAWEI FreeBuds 4 dengan latency sehingga 90ms* menjamin pengalaman gaming yang tidak terbanding.

Screen-to-body ratio 94.7% pada HUAWEI nova 8i meningkatkan kepuasan tontonan dengan paparan 6.67 inci HUAWEI Edgeless Display. Skrin lebih nipis, kaki gamers tidak akan meletihkan mata yang akan memberi kesan kepada gameplay.

Dengan TUV Rheinland Technology dipertingkatkan memberikan perlindungan penuh untuk mata. Ciri ini dilengkapi 2nd Generation Hardware yang mempertingkatkan perlindungan dari blue light sekali gus mengurangkan risiko bahaya cahaya ini. 

Bayangkan dah berjuang habis-habisan, nak menang dah game, sekali call masuk, aduh, habis musnah usaha. Jangan risau dah sebab ada ciri Do Not Disturb pada HUAWEI nova 8i untuk elak semua ni.

Antara masalah biasa untuk gamer adalah telefon selalu terlebih panas, tapi HUAWEI nova 8i memiliki high thermal conductivity graphene untuk menyebarkan haba secara sekata dan membolehkan gajet korang berfungsi secara optimum.

Full-Scene Smart Antenna 2.0 mempunyai 7 sistem antenna terbina pada bahagian sisi smartphone. Semuanya untuk menjamin sambungan Internet kekal kuat walaupun digunakan pada posisi landscape ketika bermain game.

4.Stail menarik, lebih selesa

Rekaan FreeBuds 4 dibuat berdasarkan lebih 10 ribu contoh telinga manusia pangkalan data seluruh dunia untuk memberi keselesaan dan kestabilan bila mendengar. Open-fit Earbud dengan Adaptive Ear Matching (AEM) Noise Cancellation Technology menyediakan fungsi noise cancellation tanpa menyebabkan rasa tertekan pada telinga untuk jangka masa lama.

Ciri rekaan sleek dengan bucu berlekuk menjadikan pengalaman menyentuh lebih lancar dan selesa digenggam. Dengan 3 warna kesemuanya, Moonlight Silver, Interstellar Blue, Starry Black. Istimewanya, untuk Moonlight Silver bahagian belakangnya akan bertukar warna berdasarkan cahaya dan sudut pandangan. Lain dari yang lain!

5.Cas bateri lebih pantas

Leceh bila asyik-asyik perlu cas je gajet kan? Tapi kedua-dua gajet ini memahami kehendak penggunanya. Dengan teknologi pengecasan pantas, korang boleh dapat 2.5 jam playback dengan hanya pengecasan selama 15 minit HUAWEI FreeBuds 4. Kalau dicas penuh, muzik boleh dimainkan sehingga 22 jam! Lama tu hampir sehari suntuk.

Bagi HUAWEI nova 8i pula memerlukan 20 minit untuk mencapai 68% bateri dan dicas penuh dalam 38 minit. Bayangkan bawah sejam pun dah boleh dicas penuh, memang memudahkan kerja.

HUAWEI nova 8i #SUPERnovaMY Contest

TikTokers, ada berita baik untuk korang ni! HUAWEI akan melancarkan cabaran #SUPERnovaMY di TikTok bagi korang tonjolkan bakat tarian masing-masing pada 9 hingga 15 Julai ini. Hadiah lumayan berupa HUAWEI nova 8i* menanti korang! Ikut je langkah seperti di bawah:

Langkah 1: Sertai #SUPERnovaMY Dance Challenge

Langkah 2: Rakam dan muatnaik video korang membuat gerakan tarian dengan hashtag #SUPERnovaMY #HUAWEInova8i #SuperCamera di profil TikTok

Langkah 3: Setkan profil TikTok korang pada public

Senang kan? Pemenang akan diumumkan pada 18 Julai 2021. Cepat, join sekarang guys! Untuk info lanjut boleh lawati @huaweimalaysiafansclub di TikTok.

*Tertakluk terma dan syarat

Pre-order HUAWEI korang sekarang

Mesti ramai tak sabar untuk rasai sendiri pengalaman menggunakan HUAWEI nova 8i dan HUAWEI FreeBuds 4 kan? Nak tahu apa lagi berbaloi, dengan pembelian HUAWEI nova 8i, korang akan dapat free gift bernilai sehingga RM260 manakala untuk HUAWEI FreeBuds ada hadiah bernilai RM139! Berbaloi-baloi!

Jangan risau sebab korang dah boleh buat pre-order sekarang di HUAWEI Experience Store (HES) terdekat atau di HUAWEI Official Store di Shopee dan Lazada dari 7 hingga 21 Julai 2021.

HUAWEI nova 8i

HUAWEI Online Store

Lazada

Shopee

HUAWEI FreeBuds 4

HUAWEI Online Store

Lazada

Shopee

Apa tunggu lagi guys? Klik link di atas untuk pre-order gajet HUAWEI korang sekarang!

The post Super Kamera & Audio Terpadu – Ini Gajet Wajib Ada HUAWEI Ketika Lockdown first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.




Powered by Blogger.