Ads Top

Main Ad

Uqasha Senrose Akui Hidup Macam Tak Betul, Beri Tips Ambil Wuduk Dan Baca Al-Quran

Pelakon jelita, Uqasha Senrose,29, mengakui hidupnya kini mengalami sedikit kemurungan dan seperti rasa tidak kena kerana menjalani Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) setelah sekian lama.

Ujar tunang kepada pelakon Kamal Adli ini lagi, hidupnya terasa seperti tertutup dan juga tidak betul kerana tidak dapat pergi kemana-mana kerana sudah terbiasa keluar bekerja setiap hari.

Advertisement

BACA: Nak Pakai Tudung Semula Tapi Kena Istiqomah Dulu Nanti Kena Kecam’- Uqasha Senrose

Bukan ingin mengeluh, Uqasha berkata perkara tersebut mempunyai kaitan dengan soal pengurusan masa setiap individu.

Dia juga sempat berkongsi tips untuk mengatasi perasaan kemurungan itu kepada peminat di luar sana yang turut sama terkesan akibat wabak pandemik ini.

Advertisement

“Macam saya terus ambil wuduk, sembahyang serta diikuti baca Al-Quran. Bukan nak tunjuk baik, tapi ini yang saya buat selama ini. Waktu sama, saya borak dengan ahli keluarga yang lain, mengemas rumah dan sibukkan diri dengan bisnes.”

Kata pemilik nama Nik Zaris Uqasha Nik Sen, apa yang terjadi ketika ini mempunyai hikmahnya yang tersendiri dan meminta orang ramai di luar sana tidak terlalu memikirkan isu ini kerana boleh menyebabkan tekanan buat diri sendiri.

“Saya bukan pakar atau nak memandai beri nasihat. Tak kira bangsa atau agama, dekatkan diri dengan Tuhan sambil buat benda-benda positif seperti bangun pagi, mandi, segar serta cantikkan diri, kemas rumah, masak dan baca buku bagi memenuhkan hari terluang..” pesan Uqasha lagi kepada peminat di luar sana.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post Uqasha Senrose Akui Hidup Macam Tak Betul, Beri Tips Ambil Wuduk Dan Baca Al-Quran first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.