Ads Top

Main Ad

“Wahai P*kimak..” Netizen Biadap, Aeril Zafrel Tampil Beri Teguran

Tidak dinafikan di musim pandemik COVID-19 kini, makin ramai yang meluahkan ketidakpuasan hati menerusi laman sosial masing-masing.

Pelbagai perasaan diluahkan, antara marah dan kecewa di mana kebanyakan ditujukan kepada golongan kenamaan dan para menteri.

Advertisement
View this post on Instagram

A post shared by AERIL ZAFREL (@aeril_zafrel)

Tidak lepas daripada kritikan adalah Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Daruk Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri di mana dia telah dikutuk dengan kata-kata kesat oleh seorang pengguna di laman Twitter.

BACA: Sediakan Bank Bantuan Makanan, Wawa Zainal Dan Aeril Zafrel Bantu Golongan Terjejas PKP

KimekSumber : Twitter  

“Wahai p*kimak Dr. Zul, apa alasan buka masjid? Hari ini 9,180 kes.” tulis individu berkenaan.

Advertisement

Kecewa dengan kenyataan berikut, pelakon dan juga usahawan Aeril Zafrel tampil memberi teguran mengenai adab terhadap individu berkenaan.

Aeril ZafrelSumber : Twitter  

“Tahu anda sedang marah. Semua orang tengah marah sekarang ini tetapi jaga sikit adab kita dengan ulama atau orang yang lebih berusia..” tegur Aeril di laman Twitter.

Menjengah ruangan komen, ramai yang bersetuju dengan teguran yang dilemparkan pelakon filem Sabda Kekasih itu di mana ramai orang sekarang tidak mementingkan adab ketika mengeluarkan kenyataan dan kritikan.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post “Wahai P*kimak..” Netizen Biadap, Aeril Zafrel Tampil Beri Teguran first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.