Ads Top

Main Ad

“Berhenti Romantiskan Isu Kematian..” – Fynn Jamal

Penyanyi dan juga pendakwah media sosial, Fynn Jamal memang diakui sering menjawab dan melayan soalan-soalan daripada pengikut media sosial Instagramnya.

Advertisement

Baru-baru ini, dia diajukan soalan mengenai keperluan mengenang jasa orang yang telah meninggal dunia dan Fynn telah menggariskannya dengan hadis Rasullulah S.A.W di mana ia perlulah dilakukan dengan kadar sederhana.

View this post on Instagram

A post shared by ???? ???? (@fynnjamal)

Kata penyanyi lagu Arjuna Beta ini lagi, mengenang kebaikan arwah itu tidak salah tetapi jangan sampai melampaui batas.

Berpada. Puji tak salah. Mengingat tak salah. Tapi berpada. Ingat sentiasa, syaitan sentiasa ada di luar garis berpada-pada itu. Jangan kita lupa, berhala pertama atas dunia ini terjadi apabila mengagungi orang-orang soleh secara berlebih. Dibinakan tugu, dipuji-puja.

Advertisement

Tambahnya lagi, tidak perlu mengulang dosa sila si mati seperti mendengar lagu-lagu cinta yang melalaikan dan seumpamanya.

Instagram Fynn JamalSumber : Instagram Fynn Jamal  
Instagram Fynn JamalSumber : Instagram Fynn Jamal  

Fynn dalam pada itu turut berharap agar kematiannya pada suatu hari nanti tidak dijadikan bahan kenangan dan imbauan berlebihan buat peminat.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post “Berhenti Romantiskan Isu Kematian..” – Fynn Jamal first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.