Ads Top

Main Ad

Bosan Asyik Duduk Rumah? Jom Sahut Cabaran Hanya Dengan Berjalan!

Bermula dari Perintah Kawalan Pergerakan 3.0 (PKP) kemudian beralih ke Pelan Pemulihan Negara, boleh dikatakan tahun ini rakyat Malaysia lebih banyak menghabiskan masa di rumah dan kurang berjalan.

Tapi duduk di rumah pun, tidak bermakna korang tak boleh mengamalkan gaya hidup yang sihat. Dengan kekal aktif, korang tidak akan rasa begitu tertekan dan badan pun kekal cergas dan sihat.

Advertisement

Walaupun ramai bagi alasan sukar nak kekal aktif kerana ada ‘kawalan’ dan terhad kepada aktiviti tertentu.

Kali ni, kami nak share cara paling mudah untuk kekal aktif iaitu hanya dengan berjalan.

Mulakan langkah pertama hari ini!

Salah satu koleksi daripada Skechers GOwalk 6

Advertisement

Berjalan ni merupakan aktiviti yang paling mudah untuk kekal aktif kerana setiap hari kita akan berjalan. Tapi yang membezakan ‘jalan’ setiap individu ialah dari segi kelajuan, jarak dan berat badan.

Oleh itu, sangat penting untuk korang memilih teman yang selesa untuk kaki setiap kali hendak memulakan langkah.

Kasut terbaik untuk berjalan ialah kasut yang mampu menyerap tekanan kaki dan memberikan sokongan yang diperlukan. 

Tambah pula dengan cuaca panas di Malaysia, pastikan kasut yang dipilih mempunyai ruang pengudaraan supaya kaki tak terasa kempap apabila berjalan untuk tempoh yang lama.

Skechers GOwalk 6, pilihan terbaik untuk berjalan

Kalau korang mencari kasut berjalan terbaik, hanya satu jenama yang korang perlu ingat iaitu Skechers.

Jenama Skechers sentiasa meningkatkan teknologi kasutnya untuk memberikan pengguna kegembiraan setiap kali berjalan. Pakai Skechers ni, kami berani cakap yang kaki korang akan kurang rasa sakit walaupun berjalan lama tau.

Paling best, Skechers kali ni memperkenalkan rangkaian kasut berjalan GOwalk 6, dengan inovasi yang terbaru.Pengudaraan dalam kasut Skechers GOwalk 6 memberi keselesaan kepada pengguna

Siri GOwalk 6 ni menggabungkan tapak kusyen Ultra GO® dengan Hyper Pillars ultra ringan, yang memberikannya kemampuan untuk menyerap tekanan dan keselesaan kepada pengguna.

Advertisement

Hyper Pillars ini dibina bersama ciri Hyperburst™untuk meningkatkan pengembalian tenaga dan menjadikan setiap langkah lebih ringan dan efisien.

GOwalk 6 ni juga sangat sesuai dengan cuaca panas di Malaysia kerana ia mempunyai tapak kasut dengan ciri pengudaraan teknologi Air Cooled Goga Mat™

Lepas ni tak kira, di mana je korang berjalan sama ada di kawasan rumah, taman atau kawasan rekreasi, kaki korang akan tetap rasa sejuk dan selesa.

Bila dah biasa berjalan, barulah korang enjoy untuk mengamalkan gaya hidup yang lebih sihat.

Skechers Friendship Walk 2021 (Online Edition)

Skechers GOwalk 6 memberikan keselesaan apabila berjalan

Kredit gambar: @syazayusof

Acara tahunan Skechers Friendship Walk 2021 (Online Edition) yang dinanti-nantikan kembali buat tahun keempat.

Tahun ini ia diadakan secara virtual ini bermula dari 30 Julai sehingga 19 September 2021.

Terbuka kepada semua rakyat Malaysia, acara santai ini dianjurkan secara PERCUMA bagi mengalakkan gaya hidup sihat dalam kalangan rakyat Malaysia.

Premium Pack (Skechers Friendship Walk 2021)

Cara nak sertai:

1) Daftarkan diri di  https://bit.ly/SFWIMEDIA

2) Pilih kategori yang ingin disertai (diselesaikan dalam masa 2 minggu)

3) Pilih untuk add on t-shirt dan medal (pada harga RM40)

Jangan lupa set peranti kecergasan korang untuk kira langkah setiap hari. Bila ada acara macam ni, baru lebih semangat nak amalkan gaya hidup sihat walaupun berada di rumah.

Dengan setiap penyertaan,  korang tak pulang dengan tangan kosong tau. Semasa mendaftar korang akan dapat e-baucar eksklusif daripada Skechers iaitu potongan 20% untuk kasut, beg dan pakaian pada harga biasa.

Bagi pembelian Premium Pack pula, peserta akan menikmati potongan 30% untuk kasut, beg dan pakaian dengan harga biasa. E-bib juga akan diberikan untuk semua penyertaan, bolehlah tayang kat social media korang!

Peserta yang berjaya menamatkan cabaran juga akan menerima ganjaran extra tau. Selain dapat sijil penghargaan digital, finisher  juga akan menikmati potongan 30% untuk kasut GOwalk 6.

Manakala, potongan 40% diberikan untuk mereka yang mendaftar dengan Premium Pack. Berbaloinya!

Hadiah menarik menanti peserta bertuah!

Bagi finisher, mereka turut berpeluang merebut baucar tunai RM300. (1 pemenang setiap kategori)

Bukan itu saja, peserta juga boleh berkongsi foto di Facebook melalui HeyJom. Seorang pemenang akan dipilih untuk memenangi sepasang kasut berjalan GOwalk 6.

Skechers Friendship Walk 2021

Hadiah paling istimewa, bagi peserta yang mendaftar pakej premium dan berjaya perlumbaan dalam kategori pilihan, berpeluang untuk menang bekalan kasut Skechers untuk setahun dalam cabutan bertuah. 

Jadi tunggu apa lagi? Daftarkan diri korang sekarang, mungkin koranglah peserta yang bertuah tu!

Sebelum tu, jangan lupa dapatkan GOwalk 6 korang, mana tau jadi lebih bersemangat kan?

Skechers GOwalk 6 boleh didapati secara atas talian di Skechers Official Store, Lazada dan Shopee

Psstt.. Sempena pelancaran siri GOwalk 6, semua pelanggan akan mendapat potongan harga RM50 bila membeli siri GOwalk 6 di kedai Skechers terpilih di seluruh negara atau secara dalam talian di Skechers Official Store Tertakluk kepada terma dan syarat.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post Bosan Asyik Duduk Rumah? Jom Sahut Cabaran Hanya Dengan Berjalan! first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.




Powered by Blogger.