Ads Top

Main Ad

“Hanya Pemeriksaan, Bukan Serbuan Di Rumah Ebit Lew” – PDRM

Hanya pemeriksaan untuk melengkapkan kertas siasatan kes gangguan seksual, Polis Diraja Malaysia (PDRM) memaklumkan prosedur itu adalah perkara biasa dan sebahagian daripada proses siasatan.

Advertisement

Tampil menafikan terdapat serbuan dan aktiviti penggeledahan di rumah pendakwah terkenal itu, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, Datul Seri Abd Jalil Hassan mengesahkan mengenai perkara itu.

View this post on Instagram

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

Kita buat pemeriksaan bukan penggeledahan atau serbuan di rumah itu. Ia prosedur biasa polis bagi menyiasat sesuatu kes. Setakat ini, saya tidak dapat sahkan sama ada kita membuat sebarang rampasan atau tidak di rumah itu. Kes giat disiasat.

Advertisement

Terdahulu, polis mengesahkan pendakwa itu didakwah di atas Seksyen 509 Kanun Keseksaan, Seksyen 14 Akta Kesalahan-Kesalan Kecil 1955 serta Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Ebit LewSumber : Berita Harian  

Ebit Lew turut kelihatan hadir sama bersama peguamnya, Datuk Hasnal Rezua Merican dan memaklumkan kepada media bahawa kes berkenaan adalah satu fitnah yang sangat kejam dan melampau.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post “Hanya Pemeriksaan, Bukan Serbuan Di Rumah Ebit Lew” – PDRM first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.