Ads Top

Main Ad

“Itu Cerita Lama..” Ropie Nafi Kembali Kutip Tin Untuk Cari Makan, Masih Mampu Hadapi PKP

“Kisah itu cerita lama..” begitulah pengakuan pelawak terkenal, Ropie yang menafikan bahawa dia kini terpaksa mengutip dan menjual tin gara-gara desakan hidup.

Advertisement

Ropie atau nama sebenarnya Zahid Tajuddin,54, kehidupannya kini baik-baik sahaja dan tidak mengalami sebarang kesukaran seperti yang tular di media sosial.

Ujarnya lagi, kisah mengutip tin itu berlaku pada tahun 1999 di mana pada ketika itu kumpulan lawak yang dianggotainya, Cecupak dibubarkan.

Kisah kutip tin itu berlaku pada tahun 1999 masa awal-awal kumpulan Cecupak dibubarkan. Saya sendiri hairan dan betul-betul terkejut selepas dihubungi seorang kenalan yang merupakan orang kenamaan dan tiba-tiba mahu membantu saya dan isteri.

Kata Ropie, bantuan yang ditawarkan itu telah ditolak secara baik kerana masih lagi mampu meneruskan hidup dan merasakan ia lebih baik dihulurkan kepada golongan yang benar-benar memerlukan.

Advertisement

Dalam perkembangan lain, Ropie memaklumkan bahawa dia masih mendapat tawaran berlakon sehingga ke harini meskipun negara sedang dilanda pandemik COVID-19.

Terdahulu, tular di media sosial yang mendakwa kehidupan pelawak tersebut kembali susah sehingga memaksa dia kembali mengutip tin kosong untuk mengisi perut.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post “Itu Cerita Lama..” Ropie Nafi Kembali Kutip Tin Untuk Cari Makan, Masih Mampu Hadapi PKP first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.