Ads Top

Main Ad

Kendali Program Ilmiah Di RTM, Janna Nick Cabar Kebolehan Diri

Bukan sahaja berlakon, pelakon Janna Nick nampaknya semakin aktif mengendalikan rancangan televisyen.

Advertisement

Selepas ditamatkan kontrak mengendalikan program hiburan Melodi, Janna khabarnya telah diberi tanggungjawab baru untuk mengacara sebuah program majalah dan dokumentari terbitan Radio Televisyen Malaysia (RTM).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janna Nick (@jannanick)

Maklum Janna, dia kini sibuk dengan rakaman program ilmiah berjudul Banteras COVID-19 yang mengetengahkan isu-isu semasa sepanjang musim pandemik ini.

Advertisement

Empat tahun saya mengacara program hiburan, kali ini saya kena buat program yang lebih ilmiah, semestinya sangat mencabar tapi menyeronokkan. Walaupun agak sukar kerana perlu menghafal banyak fakta tapi saya seronok sebab saya boleh belajar banyak ilmu baharu termasuklah mengenai isu semasa.

Ujar pelakon drama Melastik Ke Hatimu ini lagi, sepanjang mengendalikan program tersebut, dia berpeluang membaiki cara penyampaian serta dapat menggunakan bahasa yang tepat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janna Nick (@jannanick)

Program Banteras COVID-19 kini bersiaran di TV1 pada setiap hari Ahad jam 12 tengahari.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post Kendali Program Ilmiah Di RTM, Janna Nick Cabar Kebolehan Diri first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.