Ads Top

Main Ad

“Kepada Yang Tak Puas Hati, Memang Aku Ditahan..” – Tauke Jambu

Pelawak terkenal, Tauke Jambu atau nama sebenarnya Zamatul Amri Zakarian akhirnya mengaku bahawa dia ada ditahan pihak berkuasa bagi membantu siasatan berhubung kes pemerdagangan manusia untuk tujuan eksploitasi seks, baru-baru ini.

Advertisement

Anggota kumpulan Jambu itu membuat pengakuan tersebut menerusi akaun Instagram Story miliknya dan kemudian diulang siar oleh isteri, Nadia Mohd Effendi, pada petang tadi.

GariSumber : Google  

Kepada yang tidak puas hati, memang aku ditahan untuk bantu siasatan dan aku telah pun memberikan kerjasama yang sepenuhnya kepada pihak berkuasa. Bukan jadi bapa ayam atau pengedar, tiada kaitan aktiviti tersebut.

Ahad lalu, pihak polis memaklumkan bahawa seorang pelawak terkenal telah ditahan kerana dipercayai terlibat dalam jual beli manusia untuk kegiatan seks dan pelacuran di sebuah hotel bertempat di Kuala Pilah.

Tauke Jambu dan isteriSumber : Google  

Sehubungan dengan itu, timbul spekulasi dalam kalangan netizen yang mula ‘memetik’ beberapa nama pelawak termasuklah Tauke Jambu namun dia tampil menafikan sekeras-keras penglibatannya dalam perkara keji itu.

Dilaporkan juga, antara barang dan harta benda yang dirampas dalam serbuan itu adalah sebuah kereta proton Axia, beberapa bungkus kondom, wang tunai serta empat telefon pintar.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post “Kepada Yang Tak Puas Hati, Memang Aku Ditahan..” – Tauke Jambu first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.