Ads Top

Main Ad

Pakai Foto Dan Menyamar Jadi ‘Scammer’, Zulin Aziz Beri Amaran Jangan Terpedaya

Pelakon dan personaliti TV, Zulin Aziz memberi peringatan buat mereka di luar sana agar tidak terpedaya dengan sindiket penipuan yang menyalahgunakan fotonya dan kemudian menyebarkan maklumat palsu serta penipuan wang.

Advertisement

Zulin juga memohon mereka yang telah menerima mesej palsu itu untuk terus menyekat nombor telefon yang digunakan.

View this post on Instagram

A post shared by ????? ???? (@zulinaziz)

Perkara tersebut dihebahkan Zulin menerusi satu hantaran Instagram berbaur amaran untuk perkongsian bersama pengikut media sosialnya.

Scammer alert! Tolong beri perhatian! Sekiranya ada pihak yang cuba hubungi korang menyamar jadi saya, nak pinjam duit ke, minta buat payment, minta derma, minta kerja, please block. Makan duit haram! Tak habis-habis..

Dia dalam pada itu turut berkongsi tangkap layar yang memaparkan nombor telefon yang digunakan dalam sindiket itu serta foto dirinya yang dijadikan gambar profil.

View this post on Instagram

A post shared by ????? ???? (@zulinaziz)

Terdahulu, pelakon Ika Nabella turut berkongsikan perkara yang sama dan meminta orang ramai agar sentiasa berjaga-jaga dengan penipu yang kononnya menawarkan hadiah berupa telefon bimbit berjenama kepada peminat bertuah.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post Pakai Foto Dan Menyamar Jadi ‘Scammer’, Zulin Aziz Beri Amaran Jangan Terpedaya first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.