Ads Top

Main Ad

Panasnya, Habislah Kulit Wajah! Ubah Skincare Tanpa Belanja Banyak Bagi Lawan Masalah Ini

Merenek peluh walaupun dah buka kipas pada kekuatan paling maksima. Buka penyejuk udara pun, rasa ‘sipi’ sahaja udaranya. Patutlah! Jabatan Meteorologi Malaysia dah umum bahawa Malaysia akan mengalami masalah kering dan panas sehingga ke bulan September nanti. Aduh..

Tidak selesa satu hal tapi anda tahu tak, perubahan cuaca yang drastik seperti ini akan membuatkan kulit anda pun ikut ‘merajuk’ sekali. Persekitaran yang kering dan panas akan menimbulkan pelbagai masalah. Bukan satu dua tapi banyak, kulit bersisik, tompokan hitam, hiperpigmentasi dan juga penuaan. Takutnya!

Advertisement

kulit bermasalah

Sebab itu, anda perlu berikan perhatian yang lebih dek perubahan persekitaran ini. Kena sesuaikan rutin penjagaan wajah untuk pastikan kulit tak buat hal.

Alamak, tapi mesti kena keluar duit banyak untuk beli produk yang berkesan. Tak perlu risau! Di Favful, Banyak produk berjenama dengan jenama berpatutan, tak rugi langsung apabila membelinya.

1. Pembersih wajah yang ‘ringan’

Disebabkan cuaca yang sudah cukup ‘ganas’, anda tak perlu bebankan lagi kulit wajah. Terseksa nanti! Gunakan pelembap yang lembut sahaja bagi memastikan lapisan kulit anda kekal terjaga.

Advertisement

Cuba di Favful: Cosrx Good Morning Low pH Cleanser | RM46

favful cosrx low ph good morning gel cleanser

2. Sunscreen dan pelembap 2 dalam 1

Ini ialah terpaling penting sekali! MESTI aplikasikan sunscreen setiap kali anda ingin ke luar rumah. Sebab ianya adalah perisai terbaik daripada pancaran terik cahaya matahari. Paling bagus, anda kena miliki sunscreen yang mengandungi SPF30 ke atas. Lebih baik yang didatangkan sekali dengan pelembap, baru kulit terus lembut sentiasa.

Cuba di Favful: Cosrx Aloe Soothing Sun Cream SPF50 PA+++ | RM55

favful cosrx aloe soothing sun cream

3. Serum Vitamin C

Terlalu lama di bawah pancaran matahari pasti akan menimbulkan pelbagai masalah pada wajah seperti tompkan hitam dan kedutan. Jadi lawan ‘dalang’ tersebut dengan menggunakan serum vitamin C yang dijamin memberikan perlindungan ekstra pada kulit.

Cuba di Favful: The Inkey List Vitamin C Serum | RM57

favful the inkeylist vitamin c serum

Advertisement

4. Pengelupas berkesan

Banyak berpeluh kan apabila cuaca panas? Oleh itu, anda kena guna pengelupas bagi menyahkan segala sebum lebihan di dalam pori wajah. Kalau tak dijaga, habis tumbuh jerawat nanti!

Cuba di Favful: Good Molecules Overnight Exfoliating Treatment | RM42

good molecules overnight exfoliating serum

5. Pelembap lagi sekali

Pelembap memang mustahak sangat apabila kita mengharungi persekitaran yang kering. Bagi memastikan kulit kekal lembut dan anjal, mesti gunakan pelembap yang berkesan okay?

Cuba di Favful: Versed Dew Point Moisturizing Gel-Cream | RM89.50

favful versed dew point moisturizing gel cream

Kesemua produk ini, anda boleh dapatkan dengan mudah menerusi Favful. Bukan sahaja terlindung daripada pancaran matahari dan keadaan kering, anda juga dapat berjimat kerana harganya yang berbaloi.

Favful sememangnya menjadi lubuk pencinta produk penjagaan wajah tahu. Barangan yang dijual adalah tulen selain didatangkan sesuai dengan kondisi kulit semua. Best kan apabila ada banyak pilihan?

favful

Tak hanya produk yang disenaraikan ini, banyak lagi rangkaian jenama lain yang anda boleh miliki di Favful. Bahkan ada antaranya yang diberi diskaun sehingga 80% sempena promosi jualan 8.8. Jadi jangan berlengah, cepat serbu Favful sekarang!

Untuk dapatkan maklumat lebih lanjut, boleh juga kunjungi media sosial mereka seperti Instagram dan Facebook.

The post Panasnya, Habislah Kulit Wajah! Ubah Skincare Tanpa Belanja Banyak Bagi Lawan Masalah Ini first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.