Ads Top

Main Ad

Pembantu Rumah Keluar Buang Sampah Dan Bersalaman, Punca Satu Keluarga Shuib Positif COVID-19

Pelawak Shuib ada mendedahkan tentang bagaimana dia dan ahli keluarganya yang lain dijangkiti COVID-19 sehingga menyebabkan dia dan anak-anaknya kehilangan Siti Sarah.

Baca: “Saya Reda, Cabaran Saya Nak Beritahu Anak-Anak Ibu Mereka Dah Tiada..” – Shuib Sepahtu

Advertisement

Jelas Shuib, dia sekeluarga disahkan positif selepas pembantu rumahnya turun membuang sampah kemudian bersalaman dengan rakannya sebelum wabak itu merebak kepada semua yang berada di kediamannya, kecuali seorang anggota keluarganya disahkan negatif.

Berikutan itu, Shuib, Sarah dan tiga anak mereka dijangkiti wabak itu malah pembantu rumah warga Indonesia itu difahamkan telah pun meninggal dunia pada hari Jumaat lepas.

Nak dijadikan cerita, pembantu rumah saya turun bawah buang sampah. Dia salam kawan, terus kena kami satu keluarga. Jangan lupa berdoa, moga Allah lindungi kita sebab itulah senjata paling dahsyat.

Susulan daripada pemergian isteri tercinta, Shuib juga mengambil kesempatan memberi sedikit pesanan kepada mereka di luar sana untuk segera mendapatakn vaksin.

Difahamkan juga, allahyarhamah Siti Sarah tidak sempat mendapatkan perlindungan vaksin sekaligus memburukkan keadaan tambahan keadaannya yang sarat hamil ketika dijangkiti COVID-19.

Advertisement

Shuib dalam pada itu menyarankan agar setiap isi rumah sekurang-kurangnya memiliki alat bacaan tahap oksiden, Oximeter bagi memantau pemeriksaan paras oksigen sendiri.

“Beli alat itu. Kalau bacaan oksigen turun, terus pergi hospital. Dulu saya pun orang yang tak berapa percaya kepada COVID-19, tapi bila dah kena pada batang hidung sendiri, barulah tahu.” pesan Shuib lagi.

Terdahulu, Siti Sarah,37, menghembuskan nafas terakhir pada jam 5.13 pagi semalam di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) selepas beberapa hari ditidurkan akibat jangkitan COVID-19.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post Pembantu Rumah Keluar Buang Sampah Dan Bersalaman, Punca Satu Keluarga Shuib Positif COVID-19 first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.