Ads Top

Main Ad

Tauke Jambu Bakal Ambil Tindakan Undang-Undang, Saman Penyebar Fitnah

Pelawak Tauke Jambu bakal mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana individu yang menyebar fitnah dah berita palsu berkaitan dengan isu dirinya baru-baru ini ditahan polis bagi membantu siasatan kes pemerdagangan manusia bagi tujuan seks.

Advertisement

Menurut Tauke, dia berasa kesal apabila kerjasamanya bersama pihak polis susulan dengan kes berkenaan telah disalah anggap sehingga menghukum dirinya.

Tindakan undang-undang akan diambil oleh pihak peguam saya susulan daripada pelbagai kenyataan tidak berasas, fitnah, cacian serta penyebaran berita palsu berkaitan dengan saya baru-baru ini.

Katanya di Instagram Story semalam.

 

Advertisement

Tauke Jambu dan isteri

Dalam pada itu, Tauke atau nama sebenarnya Zamatul Amri Zakaria berharap tindakan undang-undang yang bakal diambil olehnya ini dapat menghentikan sebarang penyebaran berita palsu tentang dirinya di media sosial.

Sekadar info, pelawak ini telah menafikan dakwaan dimana dia telah membawa peralatan seks seperti yang dikaitkan dalam kes dan katanya, dia hanya membawa buah tangan berupa rambutan gading serta petai untuk isterinya.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post Tauke Jambu Bakal Ambil Tindakan Undang-Undang, Saman Penyebar Fitnah first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.