Ads Top

Main Ad

Tidak Dipenjarakan, Hukuman Farid Kamil Diganti Denda RM5,500

Pelakon dan pengarah terkenal, Farid Kamil telah diperintahkan untuk membayar denda sebanyak RM5,500 atas kesalahan menggunakan kekerasan jenayah dan mengeluarkan perkataan tidak sopan di balai polis tiga tahun lalu.

Advertisement

Dia sebelum ini telah dikenakan hukuman penjara selama 13 bulan namun digantikan dengan denda.

View this post on Instagram

A post shared by Farid Kamil (@faridkamilz)

Pesuruhjaya Kehakiman Nurulhuda Nur’aini Mohamad Nor daripada Mahkamah Tinggi Shah Alam membuat keputusan tersebut selepas membenarkan rayuan pelakon terhadap hukuman penjara tersebut.

Maklum Nurulhuda, Farid dibenarkan untuk membayar denda sebanyak amaun tersebut setelah mengambil kira bayaran pampasan yang dibayarnya dalam bentuk kompaun kepada dua pihak, termasuklah anggota polis terbabit.

View this post on Instagram

A post shared by Farid Kamil (@faridkamilz)

Selain itu, pelakon filem Lagenda Budak Setan itu juga telah menyesal serta memohon maaf ketika perbicaraan berlangsung.

Terdahulu, pada 2 Jun 2020, Farid Kamil telah dijatuhi hukuman penjara 13 bulan bagi kesalahan melibatkan kekerasan jenayah serta mengeluarkan perkataan tidak sopan kepada anggota polis.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post Tidak Dipenjarakan, Hukuman Farid Kamil Diganti Denda RM5,500 first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.