Ads Top

Main Ad

“Ada Hikmah Saya Terkandas Di Brunei, Takut Baca Kisah Pesakit COVID-19..” – Nina Iskandar

Jauh di sudut hati, kerinduan pelakon, Nina Iskandar, 30, pulang ke Malaysia cukup membuak-buak selepas terkandas di negara kelahirannya, Brunei Darussalam selepas melahirkan cahaya mata sulung, Muhammad Aaryan ar-Rizqin pada Disember 2019.

Advertisement

Namun, apabila memikirkan tentang keadaan Malaysia yang masih lagi tinggi dengan kes COVID-19 serta bimbang untuk meninggalkan anak yang masih kecil, hati Nina berasa lebih syukur.

Hati terasa melihat rakan lain sibuk di lokasi penggambaran. Kadang kala terbit perasaan cemburu. Pada masa sama, saya tidak bersedia berjauhan dan meninggalkan Aaryan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Iskandar ?? (@ninaiskandar)

Pelakon drama Andainya Takdir itu turut berasa takut apabila melihat keadaan pesakit COVID-19 yang perlu mengambil masa agak lama untuk pulih dari wabak itu.

Ada hikmahnya saya terkandas di Brunei. Saya jadi takut apabila membaca kisah pesakit COVID-19, apatah lagi, ada sahaja kematian yang didedahkan.

Nina Iskandar dan anak

Memulakan kerjaya lakonan pada 2011, beliau berkata perasaan cinta terhadap dunia seni masih menebal, namun dengan berlakunya pandemik COVID-19 seakan menguburkan impiannya untuk bergerak aktif semula di industri seni.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post “Ada Hikmah Saya Terkandas Di Brunei, Takut Baca Kisah Pesakit COVID-19..” – Nina Iskandar first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.