Ads Top

Main Ad

“Banyak Perkara Haram Ditonjolkan, Budak-Budak Tengok” PU Rahmat Minta Henti Promosi Squid Game

Sedia maklum, sekarang ini sebuah filem dari negara Korea yang ditayangkan di Netflix bertajuk Squid Game sedang hangat diperkatakan oleh warganet dan mendapat respon yang positif dari penonton mengenai filem tersebut.

Advertisement

Walau bagaimanapun, Pencetus Ummah meminta agar warganet Islamis dan selebriti media sosial khususnya untuk berhenti mempromosikan siri popular terbaru itu di media sosial.

Menurutnya, meskipun ia mempunyai jalan cerita yang menarik, namun tetap memberi pengaruh yang tidak baik seperti menonjolkan adegan seks dan perkara haram lain.

Advertisement

Tambahnya lagi, lebih buruk lagi jika apabila budak di bawah umur terpengaruh dan dan ingin menonton siri Korea tersebut.

Nak tengok tu, tengoklah sebab masing-masing dah dewasa tapi jangan pula kalian mempromosikan secara tak langsung sebab follower kalian bukan semuanya orang dewasa.

PU Rahmat

Sekadar info, siri Squid Game baru-baru ini telah menjadi fenomena di kalangan rakyat Malaysia selepas ia mula ditayangkan pada 17 September yang lalu.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post “Banyak Perkara Haram Ditonjolkan, Budak-Budak Tengok” PU Rahmat Minta Henti Promosi Squid Game first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.