Ads Top

Main Ad

“Ini Idea Isteri..” Kini Buka Gerai Kopi Tepi Jalan, Shuk Sahar Tak Patah Semangat

Pernah dilanda kontroversi berterusan melibatkan hal peribadi dan kisah rumah tangga, pelawak Shuk Sahar nampaknya tidak berputus asa dalam mencari rezeki demi diri dan juga keluarga.

Kata Shuk, bukan mudah untuk dia kembali bersemangat setelah diuji dengan ujian sedemikian rupa namun tetap bersyukur dengan sokongan yang diberi peminat.

View this post on Instagram

A post shared by ???? ????? (@shuk_sahar)

Ujarnya lagi, perniagaan kafe minuman miliknya iaitu Semooth Cafe tidak begitu terjejas dengan apa yang telah berlaku sebelum ini namun tidak dinafikan agak sukar pada permulaannya.

Alhamdullilah..orang Malaysia semua baik-baik. Bila mereka tengok saya cuba buat sesuatu yang lain (berniaga) bersama keluarga, mereka lebih mendoakan dan menyokong. Malah, kawan-kawan saya pun ramai yang beri sokongan datang ke gerai saya. Perniagaan saya, Alhamdullilah tak terjejas pun dengan kontroversi yang berlaku dan Alhamdulillah juga kemelut yang berlaku sudahpun berakhir.

Dalam pada itu, Shuk juga memaklumkan bahawa dia kini ada membuka sebuah gerai kecil menjual air kopi di tepi jalan dan bises itu diharap dapat membantu orang ramai yang berminat untuk memulakan perniagaan dengan modal yang kecil.

View this post on Instagram

A post shared by ???? ????? (@shuk_sahar)

Advertisement

Jelasnya lagi, idea membuka gerai tepi jalan itu merupakan hasil cetusan buah fikiran isteri tersayang, Rossalenna Natassyiah Asshaferah yang sememangnya mempunyai minat yang mendalam dalam bidang perniagaan.

Perniagaan gerai kopi milik Shuk itu ditawarkan dengan modal permulaan sebanyak RM4,000 dan mereka yang berminat akan dibekalkan dengan sembilan jenis kopi dan satu air berperisa coklat untuk mereka terus mula berniaga.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

 

The post “Ini Idea Isteri..” Kini Buka Gerai Kopi Tepi Jalan, Shuk Sahar Tak Patah Semangat first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.