Ads Top

Main Ad

Ini Respon PU Amin Tentang Cara Aisar Khaled Islamkan Orang

Sebelum ini ramai yang mempertikaikan tindakan seorang selebriti media sosial, Aisar Khaled yang mengislamkan seorang saudara baharu. Beberapa individu mempersoalkan adakah cara pendekatan mengislamkan orang lain yang cuba dilakukan Aisar itu baik?

Advertisement

Bagaimanapun, bagi Pencetus Ummah, PU Amin, apa yang dilakukan Aisar itu sangat positif tetapi menasihatkan Aisar untuk mendapatkan nasihat dan bimbingan dari pihak berkuasa agama terlebih dahulu.

This image has an empty alt attribute; its file name is Screenshot-2021-06-23-at-11.33.48-AM-e1624419291198.png

Cara seperti itu tidak boleh dijadikan sebagai perkara yang normal

PU Amin menyatakan kita perlu menyokong jika ada influencer atau Youtuber yang berminat melakukan kerja dakwah dan mengucapkan tahniah kepada mereka yang berbuat demikian.

Dalam dakwah tidak ada timbul isu persaingan atau sebagainya. Cuma cara yang sebegitu tidak boleh dijadikan sebagai perkara yang normal. Untuk kita mengislamkan seseorang sama ada di jalanan, satu kampung, satu daerah atau kawan sendiri, kita perlu bawa ke tempat yang sepatutnya. Inilah yang kami pendakwah-pendakwah bincangkan. – Kata PU Amin kepada mStar.

Bukan sekadar ucap syahadah dan lepas tu hilang

This image has an empty alt attribute; its file name is New-Project-23-18-450x270-1.jpg

Mengulas lanjut, PU Amin turut berharap Aisar membimbing saudara baharu itu apabila dia sendiri menyatakan perkara itu. Aisar mungkin boleh berhubung dengan pihak penguasa agama kerana kita tidak mahu seseorang memeluk Islam sekadar mengucap syahadah dan selepas itu hilang begitu sahaja.

Mereka perlu dibimbing sebab kalau sudah memeluk Islam dan dia buat perkara yang tak sepatutnya, dia berdosa. Apabila masuk Islam ini tertakluk kepada pahala dan dosa, ini satu tanggungjawab yang sangat besar. – Tegasnya.

Semoga teguran dan nasihat ini dapat memberikan kita sedikit gambaran apa yang patut kita lakukan sebelum mengislamkan seseorang.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post Ini Respon PU Amin Tentang Cara Aisar Khaled Islamkan Orang first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.