Ads Top

Main Ad

“Jangan Susahkan Orang Lain” – Rosyam Nor Harap Pelakon Tak Vaksin Tarik Diri

Baru-baru ini kecoh diperkatakan apabila seniwati, Fauziah Nawi menegur secara terbuka sikap selebriti yang dikatakan menerima tawaran penggambaran walaupun tidak divaksin.

Isu hangat ini turut mendapat perhatian pelakon dan penerbit terkenal, Datuk Rosyam Nor. Memetik laporan mStar Online, Rosyam berkata sebagai seorang anak seni, mereka haruslah mempunyai sikap tanggungjawab.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosyam Nor (@iamrosyam)

Ujarnya, penggiat seni harus patuh dengan syarat yang telah ditetapkan kerajaan iaitu mendapat suntikan dua dos vaksin sebelum memasuki set penggambaran.

Advertisement

Kalau dia tak nak vaksin atau anti vaksin, saya harap mereka tarik diri… jangan menyusahkan orang lain sebab semua orang nak bekerja.

Pelakon KL Special Force ini berpendapat, mereka yang enggan menerima suntikan vaksin hendaklah menolak tawaran bagi memastikan kelonggaran penggambaran tidak ditarik semula oleh kerajaan.

Jelas pelakon ini lagi, tiada sesiapa pun marah jika seseorang menolak vaksin tetapi janganlah sampai menyusahkan pelakon dan krew yang benar-benar mahu bekerja.

rosyam nor

Kebenaran penggambaran yang dibuat kerajaan merupakan satu berita gembira buat penggiat seni apabila ramai yang berdepan masalah hidup sepanjang pandemik.

Bila diberi peluang untuk menjana semula ekonomi, Rosyam berharap semua orang boleh patuh prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan untuk mengekang penularan virus.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post “Jangan Susahkan Orang Lain” – Rosyam Nor Harap Pelakon Tak Vaksin Tarik Diri first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.