Ads Top

Main Ad

“Kau Ingat Atas Bukit Sana Ada Tukang Kutip Sampah?” – Ara Johari

Penyanyi Ara Johari meluahkan rasa kesal apabila melihatkan sikap segelintir rakyat Malaysia yang tidak bertanggungjawab membuang sampah merata-rata di pusat rekreasi air terjun seperti yang telah tular di media sosia sebelum ini.

Advertisement

Perkara tersebut dizahirkan Ara Johari atau nama sebenarnya Nurfarrah Izzatie Johari dalam sebuah hantaran Instagram Story miliknya, semalam.

View this post on Instagram

A post shared by Ara Johari (@arajohari)

Menganggap tindakan sesetengah individu itu sebagai tiada sivik, Ara berkata sampah yang dibuang akan mencacatkan pemandangan indah di sesebuahlokasi perkhemahan atau perkelahan.

Kau ingat atas bukit sana ada kutip sampah yang nak kemaskan untuk kau ke? Aku geramlah, kita mendaki dan berkhemah sebab nak menyaksikan keindahan alam sekeliling serta menghirup udara segar. Tetapi jika sampah dibuang merata-rata, kau rasa tak sakit ke mata bila tengok?

Advertisement

Terdahulu, tular beberapa buah video dan foto memaparkan pusat rekreasi awam iaitu lokasi air terjun telah dicemari dengan longgokan sampah sarap yag dibuang pengunjung.

Air terjunSumber : Twitter  
Air terjunSumber : Twitter  

Ia ternyata telah mencetuskan kemarahan orang ramai yang berang dengan tindakan tidak bertanggungjawab dan mementingkan diri sehingga telah mencemarkan alam semulajadi.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post “Kau Ingat Atas Bukit Sana Ada Tukang Kutip Sampah?” – Ara Johari first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.