Ads Top

Main Ad

‘Keluar Tiga Hari’, 7 Selebriti Lelaki Malaysia Ini Sertai Jemaah Tabligh

Sejak kebelakangan ini, ramai di kalangan selebriti diberitakan mula seronok untuk mengikuti program keagamaan cenderung kepada jemaah tabligh ataupun disebut-sebut, ‘keluar tiga hari’.

Advertisement

1. Nabil Ahmad

Nabil Ahmad tabligh

Pengacara popular Nabil menyatakan perasaan terharu kerana pada usia 37 tahun, dia baru mengetahui suasana beribadah (tahajud, qiamullail dan sebagainya) seperti itu. Jatuh cinta dengan jihad dalam menuntut ilmu agama, Nabil berazam ingin menyertai mereka lagi untuk tempoh yang lebih lama.

2. Aliff Aziz

Advertisement

Aliff Aziz tabligh

Aliff Aziz penyanyi yang dulu penuh dengan kontroversi berkata semuanya bermula selepas dia melihat Instagram TV pengacara dan penyampai radio popular, Faizal Ismail atau FBI yang turut menyertai jemaah tabligh. Menurut penyanyi itu, sehari sebelum menyertai aktiviti jemaah tabligh, dia ingin membatalkan niatnya namun terkesan dengan kata-kata Ustaz Amar.

3. Anuar Zain

Anuar Zain tabligh

Tidak terkecuali bagi penyanyi popular, kelihatan Anuar Zain dalam beberapa rakaman videonya bersama artis serba boleh iaitu Nabil Ahmad dan sekumpulan jemaah tabligh tular di platform TikTok. Lengkap berjubah dan mengenakan kopiah, penyanyi lagu Sedetik Lebih itu malah bergurau senda dengan Nabil.

4. Amar Asyraf

Amar Asyraf tabligh

Akui Amar atau nama sebenar, Amar Asyraf Zailuddin, dia mula menyertai jemaah tabligh sejak Januari lalu bersama rakan artis seperti Ali XPDC dan Hafiz Suip. Seiring dengan penghijrahannya, Amar berharap dapat mengelak daripada melakonkan babak bersentuhan dengan wanita jika menerima tawaran berlakon dalam sebuah drama.

Advertisement

5. Saharul Ridzwan

Saharul Ridzwan tabligh

Gara-gara terlupa melafazkan kalimah suci Lailahaillallah, pelakon Saharul Ridzwan hampir lemas dan merasai sendiri detik hampir berdepan kematian. Oleh kerana itu, dia kini lebih memahami mengenai Islam selepas mengikuti kumpulan jemaah tabligh.

6. Shuk Sahar

Shuk Sahar tabligh

Terbuka hati menyertai jemaah tabligh selama tiga hari memberi pengalaman yang baru buat bekas penyampai radio, Shuk Sahar dan merasakan ia memberi ketenangan buat dirinya.

7. MK K-Clique

MK K-Clique tabligh

Gambar penyanyi rap MK K-Clique menyertai kelas agama bersama kumpulan jemaah tabligh tular di media sosial dan dia sudah menyimpan hasrat beberapa minggu sebelum menyertainya. Difahamkan MK bersama temannya berkampung di Jerantut, Pahang selama tiga hari mendalami ilmu agama.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post ‘Keluar Tiga Hari’, 7 Selebriti Lelaki Malaysia Ini Sertai Jemaah Tabligh first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.