Ads Top

Main Ad

“Tak Semua Mampu Upah ‘Stylist’..” – Sharifah Amani Dedah Realiti Sebenar Industri Seni

Baru-baru ini, pelakon hebat Sharifah Amani tampil berkongsi mengenai realiti sebenar perkara yang sering berlaku di dalam industri drama dan juga filem tanah air.

Advertisement

Menurut pelakon itu lagi, meskipun sekarang ini sudah memasuki dekad baru namun, masalah yang masa masih tetap berlaku dan dilihat seperti tiada penghujungnya.

Tambahnya lagi, antara masalah yang sehingga kini masih berlaku dikalangan pelakon adalah kekangan untuk menyediakan pakaian atau wardrobe sendiri ketika menjayakan sesebuah projek.

Dalam pada masa yang sama, pelakon filem Sepet itu turut memberitahu sebab lain seperti kerana kekurangan bajet, segelintir pelakon terpaksa mengenakan pakaian yang sama untuk projek berbeza.

Katanya lagi, dia dan beberapa penggiat seni yang lain kini sedang berusaha untuk mengubah sistem yang sudah sekian lama digunapakai dalam industri seni tanah air.

Sharifah Amani dan Bront Palarae

Meninjau di ruangan komen tweet tersebut, rata-rata netizen faham akan situasi tersebut dan berharap agar usaha untuk mengubah sistem ini akan membuahkan hasil satu hari nanti.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post “Tak Semua Mampu Upah ‘Stylist’..” – Sharifah Amani Dedah Realiti Sebenar Industri Seni first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.