Ads Top

Main Ad

“Tak Sepatutnya Hina Sajjad Atau Golongan Sepertinya, Nasihat Mereka Baik-Baik” – Mufti

Golongan agamawan mahupun pihak berkuasa agama Islam tidak sepatutnya memandang hina kepada usahawan kosmetik, Sajat serta golongan sepertinya.

Advertisement

Menurut mufti Pulau Pinang, Datuk Seri Dr Wan Salim Mohd Noor, sebaliknya pihak berkenaan perlu bersimpati dengan golongan seperti itu dan cuba untuk menasihati mereka dengan baik serta bimbing mereka semampu yang boleh.

Katanya lagi, itu merupakan kewajipan kita sebagai orang Islam untuk membantu rakan seagama jika mereka sudah tersasar daripada landasan kehidupan yang sepatutnya.

Sajjad

Mereka mungkin sukar menerima nasihat kerana sudah terbiasa berada di jalan salah, namun inilah kewajipan kita untuk membantu sesama Islam.

Advertisement

Dalam pada itu, beliau turut menasihati Muhammad Sajjad atau Nur Sajat supaya menginsafi bahawa dia telah salah memilih gaya hidup yang menyimpang dari syariat Allah dan hukum tabii.

Terdahulu, media melaporkan Muhammad Sajjad telah pun ditahan oleh pihak imigresen Thailand pada 8 September lalu.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post “Tak Sepatutnya Hina Sajjad Atau Golongan Sepertinya, Nasihat Mereka Baik-Baik” – Mufti first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.