Ads Top

Main Ad

Takut Salah Beli Warna Foundation Lagi? Aplikasi Watsons Ada Kepakaran AI & AR Yang Boleh Bantu Korang!

“Alah tersalah beli foundation, tak masuk dengan kulit aku”

Siapa yang pernah alami situasi macam ni? Dah beli dan excited nak pakai foundation, rupanya tersalah beli shade. 

Advertisement

Sekarang pula, tiada sampel yang disediakan di ruang produk kecantikan, lagilah susah nak decide shade yang sesuai.

Masalah ni tak terjadi bila pilih foundation je, malah pilih pewarna rambut pun sama. Bila dah siap warnakan rambut, baru perasan warna tu tak masuk dengan kulit atau wajah.

Tapi korang tak perlu risau lagi, sebab Watsons ada penyelesaiannya. Jom BeautifulNara share beauty tech ni dengan kroang.

Cari warna korang dengan #ColourMe

Kami ingat kami je ada masalah nak pilih shade foundation ni, rupanya ramai yang mengalami masalah yang sama.

Advertisement

Nasib baiklah di aplikasi Watsons sekarang, ada fungsi #ColourMe yang membolehkan korang untuk menentukan shade yang sesuai dengan kulit wajah.

#ColourMe- Foundation finder

Banyak pakar kecantikan mencadangkan, tips terbaik untuk memilih foundation adalah dengan mengetahui cara untuk membezakan warm undertone dan cool undertone. Apa tu?

Korang tak perlu fikir jauh untuk memahaminya, sebab foundation finder ada fungsi #ColourMe ‘Foundation finder yang boleh membantu selesaikan masalah korang melalui padanan warna dengan bantuan teknologi AI dan AR.

ColourMe Foundation Finder

Korang hanya perlu mengikut arahan yang diberikan:

  • Imbas kulit wajah
  • Jawab beberapa soalan mengenai keadaan kulit wajah
  • Kemudian foundation finder akan cadang foundation  yang sesuai dengan korang.

#ColourMe- Style Your Hair (Gayakan rambut anda)

Warna rambut ColourMe2.0

Nak pilih pewarna rambut selalu menjadi masalah, terutama untuk mereka yang tidak bertudung.

Tapi dengan fungsi pewarna rambut virtual, #ColourMe korang boleh cuba gayakan pelbagai warna rambut menggunakan telefon pintar je.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khayrisyah Kemal (@khayrisyah_kemal)

Advertisement

Korang boleh bayangkan wajah korang menggayakan warna-warna terang seperti merah jambu, blonde dan hijau tanpa perlu melunturkan warna rambut.

Macam ni, lebih jimat dan tak perlu rasa menyesal kalau tersalah warnakan rambut!

Muat turun aplikasi Watsons untuk cari ‘warna’ anda!

Kalau korang nak tau, dengan fungsi #ColourMe ni, korang juga boleh cuba virtual makeover tau. Korang boleh mencuba produk seperti eyeliner, lipstick, eyeshadow, maskara dan pelbagai lagi alat solek secara virtual.

Selain tu, korang juga boleh cuba fungsi Match The Colour dan Get The Look untuk mendapatkan gaya yang korang idamkan.

Mudahnya dan segalanya di hujung jari. Nak menggunakan fungsi #ColourMe ni, korang hanya perlu memuat turun aplikasi Watsons di SINI. Kemudian korang dah bersedia untuk virtual makeover.

Untuk menggalakan lebih ramai pengguna aplikasi Watsons menggunakan aplikasi ini, Watsons tawarkan potongan harga RM10 dengan setiap pembelian bernilai RM80 keatas untuk jenama produk yang mengambil bahagian. 

*Tertakluk pada terma dan syarat

Promosi ini boleh dinikmati secara dalam talian dan sah digunakan bermula 2 September sehingga 24 November 2021

Antara jenama yang mengambil bahagian: Mise En Scene, Beautylabo, Hair System By Watsons, Liese, Excellence, Revlon, Essence, Cezanne, Silkygirl, C.Code, Pixy Colours, Wardah, Revlon Cosmetics, Maybelline dan L’oreal.

Alat solek ‘mesra’ pelitup muka

Make mesra pelitup muka Watsons

Bukan hanya boleh makeup virtual, Watsons turut memahami masalah korang apabila dah bersolek untuk keluar, tapi solekan rosak sebab pakai pelitup muka. Sampai rasa buang masa pula kalau makeup. Setiap kali buka mask asyik nak kena touch up, boleh hilang mood lah!

Kini Watsons menawarkan pelbagai rangkaian makeup termasuk yang mask friendly tau!

Make mesra pelitup muka Watsons
Make mesra pelitup muka Watsons
Make mesra pelitup muka Watsons

Ada bedak asas, make up base, setting spray, makeup remover dan macam-macam lagilah korang boleh pilih. Malah nak pilih bedak asas pun korang boleh tentukan nakjenis ringan, long wearing atau full coverage. 

Lebih istimewa ahli Watsons boleh menikmati 10 peratus diskaun tambahan untuk pembelian bedak asas dan 30 peratus diskaun (PWP) untuk pembelian setting spray dan makeup remover terpilih.

Promosi ni tersedia untuk pembelian di kedai Watsons dan secara dalam talian. Tertakluk kepada terma dan syarat. Berbelanjalah di Watsons sekarang untuk menikmati lebih banyak penjimatan dan potongan harga. 

Klik https://user-u3aonmp.cld.bz/Watsons-2021-September-e-Catalogue1/82/ untuk promosi bulan ini.

Untuk muat turun aplikasi Watsons klik di SINI.

Maklumat lanjut mengenai Watsons layari https://www.watsons.com.my/.

The post Takut Salah Beli Warna Foundation Lagi? Aplikasi Watsons Ada Kepakaran AI & AR Yang Boleh Bantu Korang! first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.




Powered by Blogger.