Ads Top

Main Ad

Anti-Vaksin Tak Boleh Rentas Negeri, Netizen Saran Lepak Rumah Rita Rudaini Atau Zul Yahya

Susulan daripada berita gembira yang diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri mengenai kebenaran rentas negeri kepada rakyat Malaysia khas buat mereka yang telah lengkap dua dos vaksin.

Advertisement

Maklum Ismail, kelonggaran tersebut telah dipersetujui kerajaan memandangkan kadar vaksinasi lengkap populasi dewasa di bawah Pelan Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK) telah pun mencapai 90 peratus.

Sehubungan itu, ramai rakyat bahkan golongan selebriti meluahkan rasa keterujaan setelah hampir 2 tahun tidak dibenarkan merentas negeri berikutan perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Advertisement

Meskipun begitu, nama pelakon Rita Rudaini dan Zul Yahya tetap menjadi ‘bualan manja’ netizen terutamanya di laman media sosial Twitter.

TwitterSumber : Twitter  

Ada yang berseloroh meminta golongan anti-vaksin yang dilarang merentas negeri untuk melepak di rumah Rita Rudaini

 

tidak pun Zul Yahya memandangkan mereka berdua enggan menerima vaksin.

Dalam pada itu, ada juga yang memberi cadangan agar laporan polis dibuat jika ada yang melihat Rita atau Suhaimi Saad merentas negeri.

Twitter Sumber : Twitter  

Terdahulu, antara nama artis yang disebut-sebut netizen gara-gara tidak mahu menerima vaksin adalah seperti Rita Rudaini, Suhaimi Saad, Zul Yahya dan juga Ellie Suriati.

Mereka juga sering menulis mengenai kelantangan mereka untuk tidak menerima vaksin di media sosial sebelum ini.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post Anti-Vaksin Tak Boleh Rentas Negeri, Netizen Saran Lepak Rumah Rita Rudaini Atau Zul Yahya first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.