Ads Top

Main Ad

Giliran Faizal Tahir Bimbing Saudara Baru, Peminat Meremang Tengok Video Ucap Syahadah

Nampaknya kini giliran penyanyi terkenal, Faizal Tahir membimbing seorang lagi saudara baru memeluk Islam, baru-baru ini.

Advertisement

Difahamkan, Faizal telah diberikan kepercayaan untuk membimbing seorang saudara baharu iaitu lelaki warganegara New Zealand yang memeluk agama Islam bertempat di Cameron Highland, Pahang, Isnin lalu.

Menganggap ia sebagai pengalaman yang cukup indah, Faizal berkata peluang itu diberikan oleh adiknya, Anas Tahir menerusi pertubuhan Hidayah Centre Foundation (HCF) yang aktif menjalankan kerja-kerja dakwah.

Advertisement

Ceritanya, pagi Isnin itu saya dapat mesej daripada pembantu memaklumkan mengenai program syahadah ini, saya tak fikir panjang terus bangun bersiap ke lokasi dan tinggalkan semua kerja.

Lelaki berusia 60-an itu merupakan pemilik kandang kuda (di Cameron Highland) dan sudah 12 tahun bercita-cita nak masuk Islam. Alhamdullilah, dapat bimbing dia mengucapkan kalimah syahadah merupakan satu momen cukup indah buat saya.

Faizal dalam pada itu turut berkongsi video dia sedang mengajar seorang lelaki mengucap kalimah syahadah sambil disaksikan oleh adiknya, Anas yang juga merupakan penyampai radio Zayan dan wakil pertubuhan HCF.

Ternyata, perkongsian Faizal itu mengundang perasaan sebak dan terharu dalam kalangan peminat dan juga pengikut media sosial penyanyi lagu Gemuruh itu.

Dia dalam pada itu berkata akan lebih aktif dalam pertubuhan HCF yang dibina untuk menjaga kebajikan mualaf, serta menyediakan bimbingan buat mereka yang ingin menjadi saudara baru agama Islam.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post Giliran Faizal Tahir Bimbing Saudara Baru, Peminat Meremang Tengok Video Ucap Syahadah first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.