Ads Top

Main Ad

Membesar Bersama, Faizal Azumu Luah Rasa Sedih Atas Pemergian Mamat Khalid

Awal pagi tadi, kita digemparkan dengan berita pemergian Pengarah terkenal, Mamat Khalid akibat serangan jantung di Hospital Slim River, Perak.

Advertisement

Sudah semestinya, pemergian Allahyarham Mamat Khalid atau nama sebenarnya, Mohamad Mohamad Khalid disifatkan sebagai kehilangan yang besar dalam industri seni.

Namun, ia juga tidak terlepas dari menjadi perhatian Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu yang turut menzahirkan rasa sedih. ketika ditemui di Program Senamrobik Perdana sempena Peja Trophy 2021, hari ini di Padang Lintau, Minjoi.

faizal azumu mamat khalid

Menurutnya, pemergian arwah bukan sahaja kehilangan besar dalam industri perfileman, malah ia juga memberi kesan kepada dirinya oleh kerana pernah membesar bersama-sama arwah.

Advertisement

Saya ingin menyatakan rasa sangat sedih dan dukacita pagi ini apabila mendapat berita tentang kematian Allahyarham saudara Mamat Khalid yang sudah saya anggap seperti abang kandung saya sendiri.

Tambahnya lagi, beliau juga mengakui sangat rapat dengan arwah serta ahli keluarganya kerana mereka yang membesar bersama.

Selain itu, beliau juga turut menyeru orang ramai agar bersama-sama mendoakan pemergian arwah serta segala urusannya dipermudahkan.

Marilah sama-sama kita mendoakan agar arwah diampunkan segala dosa dan dihimpunkan bersama orang beriman serta beramal soleh.

Difahamkan, jenazah arwah akan disembahyangkan di Masjid Jamek Idris Iskandar Shah 1 di Sungai Rokam sebelum dikebumikan di Tanah Perkuburan Masjid Kampung Paloh, Ipoh, selepas Solat Zohor.

Advertisement

Allahyarham yang merupakan adik kepada kartunis, Datuk Lat juga turut meninggalkan seorang isteri, Hasmah Hassan dan lima anak.

Semoga roh arwah dicucuri rahmat.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post Membesar Bersama, Faizal Azumu Luah Rasa Sedih Atas Pemergian Mamat Khalid first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.