Ads Top

Main Ad

“Saya Bukan Anti-Vaksin, Tapi Untuk Anak, Saya Tak Setuju!” – Mila Jirin

Penyanyi dan usahawan, Mila Jirin tidak bersetuju dengan rancangan Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin untuk menjalankan ujian klinikal vaksin COVID-19 Sinovac terhadap kanak-kanak berusia tiga tahun hingga sebelas tahun.

Advertisement

Oleh kerana itu, Mila atau nama sebenarnya Norsyarmilla Jirin tidak akan sesekali membenarkan satu-satu anak lelakinya, Mohd Ariff Zikri, 4, menyertai ujian tersebut.

Maaf KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia), kami ibu bapa tak akan biarkan anak-anak kami sertai ujian ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by B I Z M I L L A (@mila_jirin)

Walaupun menghalang anaknya dari menyertai ujian tersebut, Mila menegaskan bahawa dirinya bukan seorang anti-vaksin, namun kali ini dia tetap dengan pendiriannya.

I am not anti-vaccine or pro-vaccine. I am vaccinated. But for a child.. I SAID NO!

Mila Jirin sekeluarga

Semalam, Khairy berkata mengenai rancangan itu dalam jawapan bertulis di Parlimen kepada soalan Wong Kah Woh (PH-Ipoh-Timur) sama ada KKM sudah meneliti kesesuaian serta keberkesanan vaksin COVID-19 untuk kanak-kanak yang berusia bawah 12 tahun.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagramTelegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post “Saya Bukan Anti-Vaksin, Tapi Untuk Anak, Saya Tak Setuju!” – Mila Jirin first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.